Starea De Recidiva Prev. De Art. 37 Lit.a Cod Penal. Revocare Liberare Conditionata Pentru Restul Neexecutat. Temeiul Contopirii Restului Neexecutat Cu Pedeapsa Aplicata Pentru Infractiunea Dedusa Judecatii. » Consultă Avocat
onorariu avocat
Actiunea civila in procesul penal. Vatamare corporala din culpa.Nerespectarea dispozitiilor legale privuind regimul circulatiei pe drumurile publice. Calitate procesuala activa. Repararea pagubei. Daune materiale. Daune morale. Contributie lunara la intretinerea partii civile.
18 martie 2020
cabinet avocatura
Rezolvarea separata a actiunii civile conform art.348 C.pr.pen. si art.445 C.pr.pen., anularea inscrisului constatat a fi fals.
18 martie 2020

Starea de recidiva prev. de art. 37 lit.a Cod penal. Revocare liberare conditionata pentru restul neexecutat. Temeiul contopirii restului neexecutat cu pedeapsa aplicata pentru infractiunea dedusa judecatii.

cabinet de avocat

cabinet de avocat

Starea de recidiva prev. de art. 37 lit.a Cod penal. Revocare liberare conditionata pentru restul neexecutat. Temeiul contopirii restului neexecutat cu pedeapsa aplicata pentru infractiunea dedusa judecatii.

 

 
Cod penal, art. 37  

 

In cazul revocarii restului de pedeapsa ramas neexecutat urmare liberarii conditionate se contopeste in baza art. 61 teza a-III-a din  Codul penal si nu in temeiul art. 39 alin.2 cod penal.

 

Curtea de Apel Ploiesti, Sectia Penala si pentru cauze cu minori si de familie,

Decizia  penala nr. 1507 din 6 noiembrie 2013.

                                                                              

Prin sentinta penala nr. 122 din 14.08.2013, a Judecatoriei Patarlagele, trei inculpati au fost condamnati pentru infractiunea de furt calificat.

Pentru unul din cei trei inculpati – E.C.- care a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate, in temeiul art. 39 alin.2 cod penal, s-a contopit la 4 ani inchisoare aplicata in cauza, cu restul neexecutat de 284 zile din pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr.1203/25.07.2011 a Judecatoriei Buzau, pedeapsa  ramasa de executat fiind de 4 ani inchisoare, retinandu-se starea de recidiva prev. de art. 37 lit.a cod penal.

Recursul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Patarlagele a fost admis in ce priveste pe inculpatul sus-aratat si s-a casat in parte, in latura penala sentinta, constatand ca, revocarea restului neexecutat de 284 zile din pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 1203/25.07.2011 a Judecatoriei Buzau, a avut loc in temeiul art. 61 cod penal.

In consecinta, s-a dispus contopirea acestui rest neexecutat cu pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru infractiunea dedusa judecatii, in temeiul art. 61 teza a-III-a cod penal,  si nu in baza art. 39 al.2 cod penal, cum gresit a stabilit instanta de fond.

Aceasta in conditiile in care inculpatul condamnat anterior la 3 ani inchisoare a fost liberat conditionat conform  art. 61 cod penal, ramanand un rest neexecutat de 284 zile inchisoare, in intervalul de la liberarea conditionata pana la expirarea executarii  pedepsei.

In atare situatie, sunt incidente disp. art. 61 teza a-III-a cod penal, care impun revocarea liberarii acestui rest neexecutat, precum si contopirea acestuia cu pedeapsa  de 4 ani inchisoare si nu, in baza art. 39 al.2 cod penal, chiar daca s-a retinut si starea de recidiva prev. de art. 37 lit.a cod penal, care  sub aspectul contopirii cu alt temei legal, in speta fata de liberarea conditionata executorie  referitor la care sunt aplicabile dispozitii legale exprese pentru contopire.

 

 (Judecator Traian Logojan)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.