PLANGERE PENALA



PLANGERE PENALA


 
 

Plângere Penală

 

Model Plângere Penală

Avem grijă să răspundem prompt şi cu maximă seriozitate tuturor solicitărilor.

Dacă nu primiți răspuns, vă rugăm să verificati și folderul junk/spam/trash mail.

 

Consultă Avocat

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată de servicii juridice

    Declar că sunt de acord cu colectarea datelor mele cu caracter personal de către website-ul Consultant Avocat în scopul utilizării acestora în procesul de comunicare.

     

    Pentru Programări / Urgențe, contactează-ne telefonic sau pe whatsapp  0745 034 638 

     

    Model Plângere Penală 2020

    Pentru Consultanță Juridică Pro Bono, accesează Platforma de Servicii Juridice - Consultații Online

    Proiect Sfat GRATUIT, Consultanță Juridică Online

     

    Întreabă Avocat Online 

    1. Adaugi Întrebare

    2. Avocatul Răspunde

    3. Ești notificat pe email

     

    Cum ne protejăm - plângere penală?

    Nu de putțne ori avem surpriza de a afla ca persoana juridica este subiect de drept penal.

    În aceste situatii, daca se descopera savarsirea unor infractiuni puse in sarcina societatii comerciale, aceasta poate fi condamnata la amenda in limitele legii.

    Cand persoana juridica a fost constituita in scopul savarsirii de infractiuni sau cand obiectul sau de activitate a fost deturnat în acest scop, se aplica cea mai aspra pedeapsa complementara si anume, cea a dizolvarii persoanei juridice.

    Implicarea noastra in cauzele penale adiacente dreptului comercial a avut la baza dorinta de a veni in ajutorul persoanelor juridice pentru a minimiza prejudiciile cauzate. Impreuna cu partenerii nostri am reusit sa asiguram reprezentarea clientilor acuzati/suspectati de savarsirea unei fapte penale, precum si a societatilor pagubite/fraudate. Accesati pagina Avocat pentru a descoperi serviciile noastre.

     

    În ce situatii formulăm Plângere Penală?

    Va asiguram asistenta si reprezentarea juridica in cauze penale complexe din domeniul afacerilor, cum ar fi :

    • evaziune fiscala;

    • spalare de bani;

    • infractiuni de coruptie;

    • crima organizata;

    • inselaciune;

    • delapidare;

    • gestiune frauduloasa;

    • abuz in serviciu;

    • infractiuni de fals;

    • divulgarea secretului economic;

    • concurenta neloiala.

    Mai mult decat atat, va oferim suportul juridic necesar pentru a redacta orice model de plangere penala.

    De asemenea veti obtine consultanta prealabila de specialitate in cazul investigatiilor anti-frauda si a anchetelor interne.

    Va indrumam in investigatia angajatilor/partenerilor dumneavoastra de afaceri in conditiile in care exista suspiciunea unei infractiuni economice, a unei fapte de inselaciune, delapidare, chiar a fraudarii societatii dumneavoastra.

    Legături utile

    Drepturile in faza de urmarire penala -  extras europa.eu
     

    Unde, când pot raporta o infracțiune?

    Plangere penala
    În cazul în care sunteți victima unei infracțiuni, apelati la un avocat, puteți raporta fapta la poliție (sau parchet) în scris sau oral.

    De asemenea, puteți insărcina o altă persoana să raporteze infracțiunea, dacă o mandatați în scris. Procura scrisă și semnata de dvs va fi atașată la dosar.

    Alte persoane care pot raporta infracțiunea sunt soțul, copiii sau avocatul dvs.

    Dacă sunteți victima violenței domestice, orice membru al familiei poate face plângere la poliție.

    Mai poate face plângere persoana care este soțul sau fiul/fiica adultă a unei victime care a decedat în urma unei infracțiuni.

    Dacă alegeți să faceți plângerea oral, trebuie să vă deplasați la sediul poliției. Ofițerul de poliție va transpune în scris plângerea dvs, o va înregistra și vă va ruga să o semnați. De asemenea, plângerile făcute în scris, trebuie semnate de dvs.

    Plângerea trebuie să includă numele și prenumele, ocupația, domiciliul și o descriere cât mai amănunțită a faptelor. În măsura în care se cunoaște numele infractorului, acesta trebuie indicat în plângere, ca și orice dovadă în legătura cu evenimentul respectiv. În faza de urmărire penală, victima poate aduce și alte dovezi la dosar.

    La sediul secției de poliție, veti găsi forme tipizate care să vă ajute la redactarea plângerii. Acestea nu sunt obligatorii, ci au rolul de a vă ghida în momentul când redactați plângerea.

    Plângerea trebuie facută în limba română. Dacă nu vorbiți românește, vi se va asigura un interpret gratuit, care să vă asiste în acest proces.
     

    Ce demersuri fac autoritățile?

    Dupa ce ați facut plângere, vi se va da un număr de înregistrare de la poliție.

    Puteți afla ce demersuri ulterioare fac autoritățile dacă faceți o cerere scrisă la poliție în care specificați numărul de înregistrare.

    Când cazul ajunge la Parchet, va primi un nou număr de înregistrare.

    Din acest moment, puteți afla detalii despre dosar facând o cerere scrisa la Parchet și citând noul număr de înregistrare.
     

    Cum mă pot implica?

    În faza de urmărire penală vă puteți implica în calitate de:

    • martor;

    • parte vătămată; și/sau

    • parte civilă.

    Poți alege să participi doar în calitate de martor.

    În acest caz, poliția sau procurorul care se ocupă de caz, te va chema la audieri și va solicita informații cât mai amanunțite despre incident.

    Dacă te constitui ca parte vătămată, trebuie să înaintezi o cerere la organul de urmărire penală, care îți va solicita o descriere amănunțită a faptelor și îți va cere să prezinți dovezile pe care le ai.

    Ofițerul de poliție va alcătui un proces verbal pe care îți va cere să îl semnezi și care rămâne probă la dosar.

    Dacă dorești să soliciți repararea prejudiciului sau alte compensații din partea învinuitului, trebuie să începi o acțiune civilă sau să te constitui ca parte civilă în procesul penal.

    Poți depune cererea de participare în proces în calitate de parte vătămată și/sau civilă în orice moment în faza de urmărire penală.

    În calitate de parte vătămată sau parte civilă, ai dreptul să primești informații privind desfășurarea anchetei și o copie de pe decizia procurorului care conține informații referitoare la oportunitatea trimiterii cazului în fața instanței.

    Poți solicita rambursarea cheltuielilor de judecată.

    • Dacă te-ai constituit ca parte civilă, vei primi rambursarea cheltuielilor doar în cazul în care dosarul ajunge în fața instanței, iar făptuitorul este găsit vinovat (instanța va decide ca învinuitul să îți ramburseze cheltuielile).
    • Dacă ai participat în proces ca parte vătămată, instanța va decide ce parte din cheltuieli vor fi rambursate și de către cine.

    Independent de rolul pe care îl ai în diferitele faze ale procesului penal, ți se va pune la dispoziție un interpret gratuit, în cazul în care nu vorbești limba română.

    De asemenea, pe parcursul procesului penal, poți beneficia de serviciile unui avocat. Dacă nu poți achita serviciile unui apărător, vei beneficia de asistență juridică gratuită.

    Dacă dorești, poți solicita ca la audieri să fie prezent un reprezentant al Serviciului de Probaţiune.
     

    Drepturile în calitate de martor?

    Poți fi audiat ca martor dacă nu participi în proces în calitate de parte vătămată sau parte civilă.

    Când ești citat de organele de cercetare penală (polițist sau procuror), trebuie să te prezinți și să spui tot ceea ce știi despre incident.

    Poți refuza să dai o declarație dacă ești soțul sau o rudă apropiată a învinuitului.

    De asemenea, poți refuza să răspunzi la întrebări dacă acestea vizează un secret profesional pe care ești obligat să îl păstrezi.

    Ai dreptul să primești informații privind condițiile și procedura pentru a intra în programul de protecție a martorilor.

     Ai o problema cu o firmă de recuperari creanțe? Citeste mai mult pe pagina

    Recuperari Creante

     

    Model Plângere Penală

     DomnulePrim-procuror/Procuror general/Procuror șef/Comisar şef

    Subsemnatul/a …………………..cu domiciliul în….., indentificat/a cu CI seria….. nr…….. eliberată de …la data de…….,,,,,,,,, având codul numeric personal ….., cu domiciliul procesual ales pentru comunicarea actelor de procedura în (în situaţia în care se doreşte alegere unui alt domiciliu pentru comunicarea actelor) reprezentat prin avocat ………….cu sediul în …………….. date de contact………….

    sau

    Subscrisa (denumirea persoanei juridice), cu sediul în…………înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului………. sub nr……….având CUI……., cont bancar……….reprezentată de……..în calitate de ……….(administrator/director/ – se va trece persoana care are calitatea de a reprezenta societatea) cu sediul procesual ales pentru comunicarea actelor de procedura în (în situaţia în care se doreşte alegere unui alt sediu pentru comunicarea actelor) reprezentat prin avocat ………….cu sediul în …………….. date de contact………….

    în termenul legal prevăzut de lege, în baza art. 289 Cod proc pen. formulez prezentă:

    P L Â N G E R E P E N A L Ă

    împotriva făptuitorilor, care până la acest moment nu au fost identificaţi de către subsemnatul/subsemnata/subscrisa

    sau

    împotriva numitului……….

    pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de lege prin …….. Cod.penal solicitându-vă să dispuneţi efectuarea de cercetări penale, în sensul de a identifica pe făptuitorii infracţiunilor (în situaţia în care autorii infracţiunii sunt necunoscuţi) constatate de subsemnatul/subsemnata/subscrisa la data de ……….. şi de a lua măsurile legale ce se impun faţă de acesta/aceştia.

    SITUAŢIA DE FAPT

    În fapt, înţeleg să învederez următoarele aspecte:

    (se va prezenta întreaga situaţie cu precizarea în concret a infracţiunilor săvârşite şi se va indica făptuitorul/făptuitorii)

    ÎN DREPT, faptele făptuitorilor ………../ necunoscuţi până la acest moment, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de:

    ………….. Cod.penal.

    Întrucât subsemnatul/subsemnata/subscrisa, prin fapta constatată la data de ………, aşa cum a fost descrisă mai sus, a suferit un însemnat prejudiciu material,

    vă solicităm să procedaţi la efectuarea de cercetări, în sensul de a identifica pe făptuitorii infracţiunii de……. constatate de subsemnatul/subsemnata/subscrisa la data de ……….,
    sau

    vă solicităm să procedaţi la efectuarea de cercetări privind făptuitorii infracţiunii de …….constatate de subsemnatul/subsemnata/subscrisa la data de ……….,
    de asemenea, vă solicităm trimiterea în judecată a făptuitorilor pentru faptele comise şi înţelegem să ne constituim parte civilă în cadrul procesului penal.

    Model Plângere penală