Recuperari Creante - Somatia De Plata | Discută Online Cu Un Avocat Specializat
avocati bucuresti
Testamentul olograf
17 iunie 2012
caut avocat bun
Cuprinsul cererii de chemare in judecata
11 iulie 2012

Recuperari creante - Somatia de plata

avocat bucuresti online

avocat bucuresti online

Recuperari creante - Somatia de plata

Recuperari creante - Somatia de plata

Este greu sa bati la usa debitorilor. De cele mai multe ori, solicitarile  de recuperare a creantelor voastre nici macar nu primesc raspuns.

Procedurile de recuperari creante s-au modernizat. Una dintre cele mai uzuale proceduri de recuperari creante este somatia de plata. Rareori se intampla ca procedura somatiei de plata sa nu dea roade.

Va prezentam pe scurt conditiile somatiei de plata:

(1) creanta sa fie certa, lichida si exigibila:

- creanta este certa atunci cand existenta ei este ferma, neechivoca;

- creanta este lichida atunci cand are un cuantum foarte bine determinat, cand catimea ei este determinata prin insusi actul de creanta sau cand este determinabila cu ajutorul actului de creanta sau si a altor acte neautentice, fie emanand de la debitor, fie recunoscute de dansul, fie opozabile lui in baza unei dispozitii legale sau a stipulatiilor continute in actul de creanta, chiar daca prin aceasta determinare ar fi nevoie de o deosebita socoteala;

- creanta exigibila inseamna o creanta cu scadenta implinita, deci a carei executare, daca nu s-a realizat, poate fi ceruta imediat de catre creditor.

(2) creanta sa reprezinte o obligatie de plata a unor sume de bani;

(3) obligatia de plata a unor sume de bani sa rezulte dintr-un inscris, fie el contractul incheiat intre parti, ori vreun statut, regulament sau alt inscris insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege;

(4) actul sa ateste drepturi si obligatii privind executarea de servicii, lucrari sau orice alte prestatii si sa fie insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege;

Recuperari creante - Somatia de plata

Avantajele folosirii acestei proceduri de recuperare a creantelor, fata de procedura de recuperare pe dreptul comun sunt urmatoarele:

- taxa de timbru este de 39 lei, indiferent de cuantumul creantei;

- creditorul nu este obligat sa indeplineasca procedura de conciliere directa;

- judecarea procedurii se face cu urgenta si cu precadere.

Cu aceasta procedura creditorii isi pot recupera “creantele certe, lichide şi exigibile, ce reprezintă obligaţii de plată a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un înscris, ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege şi care atestă drepturi şi obligaţii privind executarea anumitor servicii, lucrări sau orice alte prestaţii”

Pentru mai multe informatii vizualizati pagina: Recuperari Creante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *