Contestatie In Anulare. Cerere Adresata Judecatoriei. Recurs. Casare Cu Retinere Pentru Pronuntarea Instantei Asupra  admisibilitatii In Principiu. » Consultă Avocat
caut avocat
Contestatie la executare. Conditii.
18 martie 2020
avocat bucuresti on line
Rolul activ al instantei in cazurile in care partea vatamata este o persoana lipsita de capacitate de exercitiu sau cu capacitate de exercitiu restransa.
18 martie 2020

Contestatie in anulare. Cerere adresata judecatoriei. Recurs. Casare cu retinere pentru pronuntarea instantei asupra  admisibilitatii in principiu.

avocati bucuresti online

avocati bucuresti online

Contestatie in anulare. Cerere adresata judecatoriei. Recurs. Casare cu retinere pentru pronuntarea instantei asupra  admisibilitatii in principiu.

 

Contestatie in anulare introdusa impotriva sentintei judecatoriei, nu poate fi solutionata de aceasta instanta, ci de instanta de recurs urmare exercitarii caii de atac.

 

Curtea de Apel Ploiesti, Sectia Penala si pentru cauze cu minori si de familie,

Decizia  penala nr. 1684 din 17 decembrie 2012.
       

 

Petenta – contestatoare D.G.F.P. a formulat contestatie in anulare impotriva sentintei penale nr. 380 din 10  iulie  2012 a Judecatoriei Buzau, cu motivarea in sensul ca, intimatul – condamnat a fost obligat la despagubiri intr-un cuantum mult mai redus decat cel care a format obiectul activitatii infractionale.

Instanta de fond a respins contestatia in anulare, prin sentinta penala sus mentionata, iar contestatoarea a declarat recurs impotriva acestei solutii.

Curtea de Apel Ploiesti, a admis recursul in baza art. 385/15 pct.1 lit.d comb. cu art. 385/9 pct.1 Cod procedura penala si a casat sentinta judecatoriei, retinand cauza spre rejudecare cu fixarea unui termen in acest scop.

Casarea cu retinere s-a impus intrucat, judecatoria nu avea competenta materiala pentru a se pronunta asupra contestatiei in anulare conform art. 386 alin.1 lit. a - c si e combinat cu art. 389 Cod procedura penala,  astfel ca, retinand cauza, urmeaza ca aceasta Curte de Apel sa se pronunte asupra admisibilitatii in principiu a contestatiei, conform art. 391 alin.1 Cod procedura penala.

 

             ( Judecator  Traian Logojan )

                                               

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.