Discuta Cu Un Avocat Online | Procedura Recuperare Taxa Poluare Iasi 2012
avocati bucuresti
Capacitatea procesuala
26 august 2012
Plangere Penala
Recuperare taxa auto
9 septembrie 2012

Recuperare taxa poluare Procedura Acte necesare 

avocat bucuresti on line

avocat bucuresti on line

Recuperare taxa poluare Procedura Acte necesare

Recuperare taxa poluare Procedura Acte necesare

Noua lege prind taxa de poluare intrata in vigoare in 2012 prevede ca taxa de poluare va fi platita o singura data atat pentru autovehiculele noi cat si pentru cele second hand care sunt pentru prima data inmatriculate in Romania.

In cele mai multe situatii taxa de poluare se achita in momentul in care se solicita inmatricularea pentru prima data a unui autoturism de catre o persoana in calitate de proprietar, pe teritoriul Romaniei dar si la repunerea in circulatie dupa ce a incetat scutirea/exceptarea de la plata taxei.

Spre deosebire de vechea reglementare in care se sanctiona oarecum vanzarea de masini noua lege prevede obligativitatea platii acestei taxe pentru toate autovehiculele, indiferent ca acestea sunt cumparate din tara sau din strainatate.

Noua reglementare este discriminatorie deoarece platesc aceasta taxa doar persoanele care vor sa cumpere o masina in conditiile in care si cei care au deja una, doua sau mai multe masini nu sunt obligati sa o plateasca.

Acte necesare pentru recuperarea taxei de poluare

  • Copie CI - titular autovehicul;
  • Contract de vanzare-cumparare, factura fiscala;
  • Cartea de identitate autovehicul (traducerea legalizata);
  • Talonul original al autovehiculului (traducerea legalizata);
  • Decizia de calcul a taxei de poluare emisa de ANAF;
  • Chitanta care atesta plata taxei de poluare;
  • Talonul (dupa inmatricularea in Romania).
  • Taxa judiciara de timbru.

Recuperare taxa poluare Procedura Acte necesare

Procedura de recuperare a taxei de poluare

1. Procedura contestarii prealabile - se formuleaza o plangere catre AFP din raza teritoriala in care solicitantul a achitat taxa de poluare

2. Procedura judiciara -  dupa comunicarea raspunsului de la AFP sau dupa 30 de zile de cand a fost depusa si nesolutionata plangerea se introduce cerere de chemare in judecata a AFP la Tribunal, sectia Contencios si Fiscal, urmand a se stabili termene de judecata pana la solutionarea litigiului.

3. Recuperarea propriu-zisa a taxei de poluare - cu hotararea castigata se formuleaza o cerere de restituire a taxei platite catre AFP, iar in caz de neindeplinire a solicitariilor, se va pune in executare hotararea judecatoreasca.

 

Cererile de recuperare a taxei de poluare se castiga atat in Iasi cat si in toata tara dat fiind faptul ca noua lege incalca legislatia si jurisprudenta comunitara dar si principiile fundamentale nationale

Pentru mai multe detalii privind activitatea juridica accesati pagina Avocat .

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *