Executare | Consultanță Juridică 24/7 - Discută Cu Un Avocat Online
cabinet avocat
Evacuare
16 august 2017
caut avocat bun
Pensia alimentara
25 august 2017

Executare

avocati

avocati

Executare

Am avut o executare cu poprire pe venit pana la concurenta sumei de 4150 ron. Luna aceasta in 15 sa virat ultima suma pentru acoperirea datoriei si in 16 mi sa mai trimis o poprire pentru acelas. contract cu o suma in plus de 1450 ron reprezentand dobanzi. As vrea sa intreb daca se poate instaura 2 popriri pentru acelas contract de credit mentionand ca in prima suma de executare era cuprins valoarea creditului ,dobanzile ,penalitatile si onorariul executorului calculate pana la data infintarii popriri. Va multumesc.
.

 

Bună ziua!

Pe parcursul executării silite, la cererea creditorului, creanța poate fi actualizată așa cum prevede art. 628 alin. (3) Cod proc. civ. „executorul judecătoresc, la cererea creditorului, poate actualiza valoarea obligației principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei, potrivit criteriilor cuprinse în titlul executoriu. În cazul în care titlul executoriu nu conține niciun asemenea criteriu, executorul judecătoresc va proceda, la cererea creditorului, la actualizare în funcție de rata inflației, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanța a devenit exigibilă și până la data plății efective a obligației cuprinse în oricare dintre aceste titluri.”
În urma actualizării, se poate obține o majorare a creanței inițiale.

Executorul judecătoresc este îndreptățit să calculeze ulterior dobânzile, însă doar în situația în care acestea au fost stipulate în titlul executoriu, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, așa cum reiese din art. 628 alin. (2) Cod proc. civ.