Incadrarea Juridica. Lovirea Victimei Si Pierderea A 4 Dinti Din Fata. Slutire. » Consultă Avocat
avocat pret
Uciderea din culpa. Nerespectarea dispozitiilor legale privind regimul circulatiei pe drumurile publice. Latura subiectiva. Culpa comuna. Traversarea   carosabilului de catre victima, prin loc nepermis.
18 martie 2020
avocatura bucuresti
Constituire de parte civila la urmarirea penala. Ucidere din culpa. Renuntare la actiunea civila pentru a fi solutionata pe  cale separata. Neconstituire  de parte civila in instanta.
18 martie 2020

Incadrarea juridica. Lovirea victimei si pierderea a 4 dinti din fata. Slutire.

Incadrarea juridica. Lovirea victimei si pierderea a 4 dinti din fata. Slutire. 2

consultanta juridica avocatura

Incadrarea juridica. Lovirea victimei si pierderea a 4 dinti din fata. Slutire.

 

C.pr.pen., Art. 168 si art. 169  

D. nr.71/2007 a ICCJ-SU

 

Lovirea partii vatamate in zona fetei de catre inculpat cu pumnii, lovituri care     i-au cauzat un numar de 16-18 zile ingrijiri medicale si pierderea a 4 dinti din fata. Incadrarea juridica a faptei este infractiunea  de slutire, prev. de art. 182 cod penal
.

 

Curtea de Apel Ploiesti, Sectia Penala si pentru cauze cu minori si de familie,

Decizia  penala nr. 1580 din 20 noiembrie 2013.

 

Prin sentinta penala nr. 200 din 9.10.2012 a Judecatoriei Racari, s-a dispus respingerea  cererii de schimbarea incadrarii juridice in art. 180 alin.2 cod penal, din cea de vatamare corporala grava, prev. de art. 182 alin.2 cod penal, in temeiul caruia inculpatul O.I. care a lovit victima, i-a cauzat acesteia ingrijiri medicale ce au necesitat pentru vindecare un numar de 16-18 zile ingrijiri medicale, precum si pierderea  a 4 dinti din fata.

Recursul declarat si de acest inculpat, a fost respins ca nefondat prin decizia  penala nr. 1580 din 20.11.2013, pronuntata de Curtea de Apel  Ploiesti.

In considerarea deciziei se retine, in esenta, ca pierderea celor 4 dinti din fata, urmare actiunilor violente ale inculpatului asupra victimei, au creat victimei o dezarmonie substantiala in fizionomia acesteia, vindecarea neputand avea loc pe cale naturala, situatie in care violentele asupra partii vatamate nu pot constitui o simpla infractiune de lovire, prev. de art. 180 al.2 cod penal.

 

 (Judecator Traian Logojan)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.