Abuz De Functie Si De Putere » Întreabă Avocat

Abuz de functie si de putere

Luminita a întrebat 3 ani în urmă

Abuz de functie si de putere

Buna ziua, am niste intrebari legate despre cum ar trebui in cazul in care o sefa foloseste abuz de putere impotriva mea de mai bine de un an, in proiecte in care sunt implicata direct nu ma informeaza de meetinguri, le face doar cu o colega de-a mea cu care este prietena.

Informatii utile despre schimbari nu mi sunt transmise in acest fel, ca mai apoi sa mi se impute ca am fost informata, imi atribuie taskuri care nu tin de compententa  mea sau  pe care trebuie sa le fac doar eu, desi in echipa eram doua sau imi atribuie taskuri pe care trebuie sa le faca ea si apoi rapoartele facute de mine le trimite ca si cum ar fi lucrate de ea.

Am o colega care a divortat  iar eu am refuzat sa merg ca si martor in proces  fapt pentru care relatia s-a deteriorat persoana respectiva fiind prietena cu sefa mea, insa din aceasta cauza personala , care  nu are nicio legatura cu  munca am fost acuzata fara temei de catre sefa mea ca as fi un angajat problema, totul fiind strict personal si neavand legatura cu serviciul.

Cand am intrebat daca are ceva sa imi reproseze legat de munca prestata a zis ca nu. Totul este tratat la nivel personal si ma afecteaza  la serviciu, am nevoie serioasa de un sfat in care sa pun punct acestor abuzuri.

In momentul in care am cerut meeting cu managerul si cu sefa mea in care am expus catvea probleme catre manager acest lucru m-a costat ulterior pt ca sefa mea nu doar ca nu si-a schimbat comportamentul a inceput sa devina si mai agresiva.

Nu vreau sa imi dau demisia pentru ca am un job destul de dragut vreau doar sa fiu tratata corect, exista vreun temei legal pe care il pot aborda in astfel de situatii?

Avem lege pentru bullying in Romania? Ce ma sfatuiti?

Multumesc

 

 


1 Answers
Avocat Online answered 3 ani ago

Răspuns - Abuz de functie si de putere

Buna ziua,

Informatii suplimentare despre Abuz de functie si de putere regasiti mai jos:

BULLYING – Mobbing – Hartuirea la locul de munca

Verificati procedurile, lecturati regulamentul de ordine interioare, fisa postului si actele aditionale.

Puteti formula o cerere scrisa catre companie prin care solicitati incetarea acestor practici abuzive, daca nu se rezolva amiabil se poate formula o cerere de chemare in judecata.


Adaugă răspuns

4
+
1
=