Demisia | Consultanță Juridică 24/7 - Discută Cu Un Avocat Online
Avocat Online
Rate la banca
1 august 2017
caut avocat
Netimbrarea cererii reconventionale
3 august 2017

Demisia

Demisia 2

consultanta juridica avocatura

Demisia

Buna ziua..am lucrat 7luni intr_o farmacie...acum 2zile am fost sa.mi depun demisia( nemaisuportand jignirile, injosirile din partea angajatorului)..am fost cu cererea de demisie, mi_a spus ca nu este buna, a trebuit sa o refac dupa cum.a spus dansa...am lasat.o acolo, ca la o ora dupa sa ma sune sa.mi zica si de data aceasta ca nu e bine, ca acum vrea sa stau in preaviz...m.am intors si cand am ajuns acolo mi.a spus ca nu mai vrea sa stau in preaviz si ca mai intai trebuie sa stau in concediu fara plata...am plecat fara sa semnez nimuc, nici eu si nici dansa si a doua zi m_a sunat ca imi face.concediu cu plata...Mentionez ca pe data de 15 iunie mi s_a terminat conttractul de munca si mie nu mi s_a mai dat nimic sa.semnez pana la data de 31 iulie..am fost la Itm si am vazut ca in sistem sunt activă..ce as putea face...nu ma pot intelege , atunci cand o sunma jigneste si nu asculta ce vreau sa.i spun..acelasi lucru se întâmplă si cand suntem fata in fata..va multumesc!

 

Bună ziua,

În ceea ce privește procedura demisiei, Codul Muncii prevede următoarele:

Art. 81. 
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba. 
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

De asemenea, în art. 260 alin. (1) lit. n din Codul Muncii: nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.