Anulare Antecontract Vanzare Casa, Forta Majora » » Întreabă Avocat

Anulare antecontract vanzare casa, forta majora

Andrei a întrebat 2 ani în urmă

Anulare antecontract vanzare casa, forta majora

Buna ziua, am o intrebare privind Anularea unui antecontract vanzare casa pentru forta majora

Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului.

Cand am semnat nu era pandemie coronavirus. Acum din cauza pandemiei, nu mai doresc sa cumpar locuinta respectiva in aceasta perioada..

Am citit in codul civil: Potrivit art. 1351 alin. (1), „Dacă legea nu prevede altfel sau părţile nu convin contrariul, răspunderea este înlăturată atunci când prejudiciul este cauzat de forţă majoră sau de caz fortuit.

Ce este forța majoră?

Potrivit art. 1351 alin. (2), „Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil.” În general, forța majoră se referă la evenimente care nu au nicio legătură cu fapta omului și care nu pot fi prevăzute: calamități naturale (cutremure, tsunami-uri, apocalipsa zombie), epidemii (de exemplu coronavirus) etc. Furtunile, căderile de zăpadă și, în general, evenimentele naturale care pot fi prevăzute nu reprezintă forță majoră, ci caz fortuit.

De asemenea, potrivit Codului Civil, dacă, potrivit legii, debitorul este exonerat de răspundere contractuală pentru un caz fortuit, el este, de asemenea, exonerat şi în caz de forţă majoră.

Daca doresc sa anulez antecontractul invocand forta majora si sa recuperez avansul platit (14.000 EUR), cum ar trebui efectiv sa procedez si ce sanse de castig am?

Multumesc!

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Pentru consultanta juridica, contactați-ne telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

9
+
19
=