Fostul Soț A Schimbat Yala La Casa După Divorț | Consultanță Juridică - Avocat Online
cabinet avocat
Evacuare
16 august 2017
caut avocat bun
Pensia alimentara
25 august 2017

Fostul soț a schimbat yala la casa după divorț

cabinet avocat

cabinet avocat

Fostul soț a schimbat yala la casa după divorț

Bună ziua ma numesc Roxana am divorțat cu câteva luni in urma deoarece comportamentul lui fata de copii era unul total rău am plecat cu copii am 4 ca sa fie liniștiți sa crească fără frica și teroare am fost la domiciliu unde am mutația o casa construita de noi cu acte de vânzare cumpărare fiind amândoi proprietari dar a schimbat yala mia ras în nas mă amenințat și mia zis sa fac partajul eu nu am bani de partaj vreau sa intru în casa cu copii va rog sa mă ajutați cumva va mulțumesc

 

Bună ziua!

În cazul coproprietății obișnuite, art. 636 C.civ. reglementează exercitarea în comun a dreptului de folosință, astfel că fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinaţia şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari. Cel care, împotriva voinţei celorlalţi proprietari, exercită în mod exclusiv folosinţa bunului comun poate fi obligat la despăgubiri.. Conform art. 639 C.civ. modul de folosire a bunului comun se stabileşte prin acordul coproprietarilor, iar în caz de neînţelegere, prin hotărâre judecătorească.

În vederea tulburării posesiei, posesorul poate solicita instanţei de judecată prevenirea ori înlăturarea oricărei tulburări a posesiei sale sau, după caz, restituirea bunului. De asemenea, posesorul este îndreptăţit să pretindă despăgubiri pentru prejudiciile cauzate, așa cum prevede art. 949 alin. (1) C.civ., iar acțiunile posesorii pot fi introduse și împotriva proprietarului, conform art. 950 C.civ. Menționăm faptul că art. 951 C.civ. stabilește un termen legal de introducere a acțiunii posesorii, acesta fiind de un an de la deposedare, indiferent dacă deposedarea a fost pașnică sau violentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.