Formarea Consimțământului | Consultanță Juridică 24/7 - Discută Cu Avocat Online
avocati bucuresti
Mandatul cu reprezentare
6 februarie 2017
consultanta juridica avocat
Citarea și comunicarea actelor de procedură
14 februarie 2017

Formarea consimțământului

avocat consultanta juridica

avocat consultanta juridica

Formarea consimțământului

În materie de liberalități, vicierea consimțământului se face, de regulă, prin dol manifestat sub forma captației sau a sugestiei.

Sugestia constă în folosirea unor mijloace nepermise, în scopul de a sădi în mintea autorului ideea de a face o liberalitate pe care nu ar fi făcut-o dn proprie inițiativă.

Captația înseamnă folosirea de manopere dolosive, în scopul de a înşela buna-credință a dispunătorului pentru a-l determina să facă o liberalitate, fără de care nu ar fi făcut-o.

Conform art.1013, alin.1) Cod Civil, oferta de donație poate fi revocată cât timp ofertantul nu a luat cunoştință de acceptarea destinatarului. Incapacitatea sau decesul ofertantului atrag caducitatea acceptării.

Oferta nu mai poate fi acceptată după decesul destinatarului ei de către moştenitorii acestuia. Ei pot însă comunica acceptarea făcută de destinatarul ofertei.

Donația poate fi precedată de o promisiune de donație. Sub sancțiunea nulității absolute, promisiunea de donație este supusă formei autentice.

În caz de neexecutare a obligației de perfectare a donației, eventualul donatar nu poate cere încheierea forțată a contractului. Astfel, promisiunea de donație nu conferă beneficiarului decât dreptul de a pretinde daune interese echivalente cu cheltuielile pe care le-a făcut şi avantajele pe care le-a acordat terților în considerarea promisiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.