Avocat Din Oficiu Pentru Vizitare Minor | Consultanță Juridică 24/7 - Avocat Online
avocat bun
Sechestru pe autoturism dupa ce am depus o contestatie la executare silita la Judecatorie
17 august 2017
cabinet avocatura
Mostenire intre trei frati dintre care unul nu se prezinta
26 august 2017

Avocat din oficiu pentru vizitare minor

avocati bucuresti

avocati bucuresti

Avocat din oficiu pentru vizitare minor

Bună ziua,
Drepturile totale sunt acordate mamei, tatăl(eu) nu este îngrădit in a avea relații personale cu minorul, dar mama copilului refuză sa lase copilul sa aibă o relație cu tatăl lui.
Întrebare:
Nu am posibilitatea financiara să-mi pot angaja un avocat, pot primi un avocat din oficiu care sa ma poată reprezenta in instanta unde doresc sa se stabilească un program de vizitare al minorului?

 

Avocat din oficiu pentru vizitare minor

Bună ziua,

În ceea ce privește cauzele civile, conform OUG nr.51/2008 persoanele fizice pot solicita acordarea ajutorului public judiciar în situația în care nu pot face față cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implica obținerea unor consultatii juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiție, fara a pune în pericol întreținerea sa ori a familiei sale.

Ajutorul public judiciar se poate acorda in urmatoarele forme:

a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistentei juridice si, dupa caz, a apararii, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justitie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumita in continuare asistenta prin avocat;
b) plata expertului, traducatorului sau interpretului folosit in cursul procesului, cu incuviintarea instantei sau a autoritatii cu atributii jurisdictionale, daca aceasta plata incumba, potrivit legii, celui ce solicita ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecatoresc;
d) scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita.

Beneficiază de ajutor public judiciar persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza în întregime de către stat.

(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporție de 50%. 

Cererea de acordare a ajutorului public judiciar se adresează instanței competente pentru soluționarea cauzei în care se solicită ajutorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.