Puralitatea Intermediară | Consultanță Juridică Online 24/7 | Discută Avocat Online
avocatura bucuresti
Amnistia - Cauza care înlătură răspunderea penală
15 martie 2017
Plangere Penala
Tăinuirea
2 aprilie 2017

Pluralitatea intermediară

avocati

avocati

Pluralitatea intermediară

Pluralitatea intermediară

Conform art.44 Cod Penal, există pluralitate intermediară de infracțiuni când, după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare şi până la data la care pedeapsa este executată sau considerată ca executată, condamnatul săvârșește din nou o infracțiune  şi nu sunt întrunite condițiile prevăzute de lege pentru starea de recidivă.

Este necesară săvârșirea din nou  a unei infracțiuni, indiferent de natură, gravitate, formă de vinovăție, de către un major condamnat definitiv înainte de  începerea executării pedepsei, în timpul executării pedepsei, în stare de evadare.

Dacă a doua infracțiune este savarsita  după ce prima a fost executată sau considerată executată, nu se poate reține pluralitatea intermediară.

Pluralitatea intermediară în cazul persoanei juridice presupune săvârșirea din nou a unei infracțiuni indiferent de natură, gravitate, formă de vinovăție înainte de începerea executării amenzii ori de executarea integrală a acesteia.

Potrivit art.44, alin.2, Cod Penal, în caz de pluralitate intermediară, pedeapsa pentru noua infracțiune şi pedeapsa anterioară se contopesc conform dispozițiilor de la concursul de infracțiuni.

Înalta Curte de Casație şi Justiție a stabilit prin Decizia 3/2015 că stabilirea pedepsei în baza legii noi, în cazul pluralității de infracțiuni care, potrivit Codului Penal din 1969, presupune reținerea stării de recidivă  postcondamnatorie cu revocarea supendării condiționate, iar, potrivit Codului Penal, condițiile recidivei postcondamnatorii cu privire la primul termen, nu mai sunt întrunite, se determină conform dispozițiilor privind pluralitatea intermediară raportat la pedeapsa principală în caz de concurs de infracțiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *