Vecini Galagiosi, Muzica Tare, Decibeli » Întreabă Avocat

Vecini galagiosi, muzica tare, decibeli

Valentin a întrebat 1 an în urmă

Vecini galagiosi, muzica tare, decibeli

Buna ziua,

Va scriu ca sa va solicit indrumarea in legatura cu o situatie foarte deranjanta pe care o traiesc de o vreme incoace. Locuiesc intr-o zona de deal nu de multa vreme la casa cu curte.

Toate sunt bune si frumoase cu o exceptie, vecinii care locuiesc la o distanta de 150 metri sa zic au prostul obicei sa asculte tot timpul muzica tare cu volumul foarte ridicat.

In curtea mea eu nu am liniste, va inchipuiti ca zgomotul se propaga foarte pregnant in curtea mea si chiar si in casa.

Am mers de 3 ori la ei sa ii rog sa dea muzica mai incet ca ma deranjeaza, ca se aude mult prea tare.

Raspunsul a fost initial ca asa vor face, lucru care nu s-a intamplat.

In cele din urma dupa ce am mers si a treia oara mi-au raspuns ca e curtea lor si ca fac ce vor si ca nimeni nu si-a permis sa le spuna lor ce sa faca. Le-am explicat cat se poate de civilizat, prietenos si bland ca atitudinea si modul acesta de ascultare a muzicii ma deranjeaza si ca nu se limiteaza doar la curtea lor.

Efectul a fost ca urmatoarea perioada intr-adevar au incetat cu totul. Au luat boxele din curte si le-au dus probabil in casa.

Necazul este ca in momentul de fata situatia pare sa se deterioreze din nou. In cursul saptamanii sa zicem ca nu prea dau muzica tare desi au fost unele momente si in cursul saptamanii, insa in zilele de sambata si duminica cel putin de dupa amiaza pana spre seara este acelasi vacarm de dinainte.

Nu pot sta in curte sa am lniste si sa stau in pace, sunt agresat efecti de acest vacarm. Cu vorba buna vad ca nu reusesc sa obtin foarte multe. De precizat ca acest vacarm se petrece in timpul zilei.

Ma puteti sfatui va rog cum sa procedez? Sa sun la politie nu as dori caci nu stiu daca acesti vecini nu sunt razbunatori.

Ce procedura legala si practica considerati a fi cea mai adecvata pentru a rezolva o astfel de situatie?

Au dreptul in timpul zilei sa asculte muzica la orcati decibeli doresc conform legii sau nu?

Daca nu, am rugamintea sa imi spuneti care este articolul de lege ce prevede aceasta situatie. Astept sfatul dv.

Cu multumiri anticipate. Valentin


Adaugă răspuns

5
+
6
=