Probleme Juridice » Întreabă Avocat

Probleme juridice

emilia tiplea a întrebat 2 ani în urmă

Probleme juridice

Buna ziua. Fiul meu a fost implicat intr-un accident de masina acum 3 ani si a primit urmatoarea sentinta:

,,Solutia pe scurt: În baza art. 338 alin. 1Cod penal/\">penal în referire la art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă inculpatul T. M. D. la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea la faţa locului ( faptă din 11/12.10.2016). În baza art. 91Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani , conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal . În baza art. 93 alin. 1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Buzău , la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.2 lit. b Cod penal impune condamnatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Buzău, judeţul Buzău o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. 4 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică, azi,20.11.2018``.

Carnetul sau de conducere este eliberat in Spania, iar in Martie 2019, de la ambasada spaniei la Bucuresti i s-a transmis ca respectivul act este trimis catre DGT Madrid.

NU exista posibilitatea recuperarii documentului, insa se poate scoate un duplicat, cu care mi s-a spus de la DGT Guadalajara, sectia de trafic care a eliberat respectivul permis, ca poate circula oriunde, dar nu stie daca e valabil si pentru Romania.

Mentionez ca acest carnet nu este anulat sau suspendat de DGT Spania.

De la Politia Buzau i s-a spus fiului meu ca pentru a putea conduce din nou in Romania, dupa perioada de executare a condamnarii, va trebui sa faca din nou scoala de soferi si sa isi scoata permis de conducere.Insa daca permisul sau eliberat de Spania este valabil, nu exista o alta cale pentru recuperarea dreptului de a conduce?

Multumesc.

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Contactaț-ne telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

14
+
10
=