Pot Sa Fiu Data In Judecata, Daca Nu Am Grija De Tatal Meu » Întreabă Avocat

Pot sa fiu data in judecata, daca nu am grija de tatal meu

Gabriela a întrebat 2 ani în urmă

Pot sa fiu data in judecata, daca nu am grija de tatal meu?

Buna seara. Nu stiu daca a mai fost pus spre dezbatere un asemenea caz. Orice ajutor din partea dvs  ar fi de mare ajutor.

Am crescut in Casa de Copii, de la varsta de 10 ani, pana la varsta majoratului.

In momentul de fata, eu si tatal meu nu detinem niciun teren/imobil pe numele nostru… Locuim in judete diferite… Fiecare cum s-a descurcat.

In prezent, locuiesc la prietenul meu intr-o garsoniera, garsoniera fiind pe numele prietenului meu – nu suntem casatoriti…

Recent, tatal meu s-a pensionat pe caz de boala (Alzheimer Grad I - Grav – cu asistent personal)… Prietenul meu m-a inteles si, totodata, am hotarat impreuna sa il gazduim si sa avem grija de el pana il pensionam pe caz de boala si sa ii obtinem un certificat de incadrare in handicap, ca mai apoi, sa ii gasim un azil de batrani unde sa isi poata petrece batranetile sub acoperis si sub supravegherea persoanelor abilitate/calificate.

Am cerut ajutor din partea Primriei de resedinta, a tatalui meu, iar Primaria refuza sa ii ofere orice ajutor, pe motiv ca nu locuieste la adresa din buletin.

Certificatul de incadrare in handicap, al tatalui meu, obliga institutiile sa aplice legea 448/2006, privind drepturile si obligatiile persoanelor cu handicap…
In sfarsit…

Am facut un exercitiu de imaginatie (pe bune) cu Primaria si cu cei de la Comisia pentru Persoanele cu Handicap, plus, Serviciul Juridic, si le-am prezentat urmatoarea situatie:

“Am gasit un azil PRIVAT, pe raza judetului unde tatal meu are buletinul… Pentru prima luna, as avea bani, dar nu stiu daca ii pot plati in continuare (a doua luna, a treia luna etc). Din ce stiu, se incheie un contract cu azilul, dupa care, merg la Primarie si duc acest contract+chitanta (GATA – tatal meu, locuieste IN FAPT, pe raza judetului dvs, va rog sa demarati procedurile de plata pentru indemnizatia de insotitor, astfel, sa pot continua plata la Azil)” Am incheiat exercitiul de imaginatie…  Atat Primaria cat si Membrii Comisiei pentru persoane cu handicap, dar si cei de la juridic, mi-au spus ca nu prea este posibil cu contractul de la Azil… Ca imi trebuie o viza de resedinta…

Am ajuns la capatul rabdarilor si al puterilor si, am epuizat orice mijloc de a gasi o solutie pentru tatal meu…

Efectiv, m-am blocat… Nu stiu ce sa mai fac… Nu stiu unde sa mai apelez…

Intrebarea mea este:
Ce institutie a statului ma poate da in judecata/chema in instanta, daca nu am grija de tatal meu, neavand nicio mostenire sau imobil pe numele meu? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri/sfaturi si daca am omis ceva, va rog sa ma intrebati.

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Contactaț-ne telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

5
+
0
=