Partaj » Întreabă Avocat

Partaj

Bogdan Mihai a întrebat 3 ani în urmă

Partaj

Buna ziua, Parintii mei vor sa faca divort, tatal meu doreste sa faca partaj pentru a se feri de creditul luat de mama mea de curand pe 25 de ani in italia pentru 100 000 de euro, iar mama mea nu doreste sa faca partaj.

In situatia aceasta, ce se intampla cu casa? eu ca si fiu, voi ajunge pe strazi?

Mama nu doreste sa doneze partea ei mie, iar tatal meu nu vrea sa doneze impreuna cu mama ambele parti catre mine. De curand ne-am mutat in acest apartament de 2 camere cu banii jos, iar eu am 19 ani. Va rog sa imi comunicati cum putem face sa ramanem in aceasta casa eu si tatal meu dupa partaj, in cazul in care mama nu este de acord sa faca partajul si refuza.

Multumesc anticipat.

 

Raspuns:

Partaj

Buna ziua,

Detalii despre partaj regasiti pe site, dati search din meniul principal de sus.

In cazul in care nu se poate rezolva amiabil, se poate cere atribuirea imobilului cu obligarea la plata sultei.

Partajul este operatiunea juridica prin care se pune capat starii de coproprietate, în sensul ca bunul stabilit în comun pe cote parti este împartit materialmente între copartasi, fiecare dintre acestia devenind proprietar exclusiv asupra unei parti determinate sau asupra bunului ce formeaza obiectul coproprietatii.

Prin urmare, pe calea acestui partaj judiciar, instanta este tinuta a hotarî modalitatile concrete de partajare, adica de a stabili fie atribuirea bunului în proprietatea exclusiva a unuia dintre coproprietari, fie de a forma loturi si de a le atribui în natura fiecarui coproprietar, fie, în ultima analiza, de a dispune vânzarea bunului si de a împarti echivelentul banesc între copartasi.

 


Adaugă răspuns

11
+
13
=