Divort Cu Copii Minori - Pot Ramane La Tata? » Întreabă Avocat

Divort cu copii minori - Pot ramane la tata?

Felician Scorobete a întrebat 3 ani în urmă

Divort cu copii minori - Pot ramane la tata?

Eu sunt tatal, doua fete (10 si 12 ani) care vor sa ramana cu mine. Nu se mai inteleg cu mama, nici eu (de multi ani).

Eu cred ca e si bolnava psihic, dar nu pot dovedi. Ea nu lucreaza, doar eu, in toti anii de cand suntem casatoriti (de12 ani). In schimb, ea are parintii in Bucuresti.

Avem casa luata cu credit. Am vandut apartamentul meu (luat inainte de casatorie) si am luat credit. Daca vindem casa, e foarte prost, pierdem.

Daca ramane, trebuie platita rata inca 17 ani. Doar eu pot plati.

Ea se opune la orice varianta. Nu ne putem intelege amiabil. Ma ameninta. Ma provoaca, face scandal zilnic.

Am chemat politia, nu face nimeni nimic, spunand ca e in familie. Mi-a distrus telefonul, alte lucruri din casa.

Distruge psihic copiii. Am fost la Protectia Copilului - foarte slab. Au constatat doar ca avem nevoie de terapie de cuplu, iar copiii au nevoie de consiliere psihologica deoarece au fost expusi conflictelor pe o perioada indelungata. Asta e tot raportul.

Am inteles ca instanta poate cere raportul detaliat. Daca introduc divort, cat de mult risc sa ramana ea cu copiii? (Daca se intampla asta, va fi dezastru se va ajunge la conflict urat de tot, pentru ca fetele nu vor sa ramana cu ea. S-ar intampla ceva rau, violent. Plus ca ea nu lucreaza, nu are asigurare sanatate, nu poate sustine financiar.)

Cat de mult tine cont instanta de ceea ce spun copiii? Daca ii asculta cu atentie, am sanse mari. Daca nu, daca se merge pe cliseul ”copiii raman cu mama”... se va ajunge la dezastru.

Ea stie asta, dar insista. De fapt, ii convine situatia, are o viata comoda.

Pur si simplu nu mai putem sta impreuna. Ea devine tot mai violenta, iar fetele sunt tot mai mult impotriva ei. Cresc, vad lucrurile.

Pe mine nu ma intereseaza partajul, poate sa ramana ea cu tot. Doar copiii ma intereseaza. De aceea nu plec eu. Am asteptat sa creasca. Ca sa decida si ei.

 

 

Raspuns:

Divort cu copii minori - Pot ramane la tata?

Buna ziua,

Va recomand sa angajati un avocat, analizati in detaliu situatia si stabiliti strategia in cazul in care nu se ajunge la un numitor comun.

Detalii despre divort si procedura divortului pe cale judecatoreasca regasiti pe site, dati search din meniul principal de sus.

Cu privire la minori, instanta ii va audia, va tine cont de interesul superior al minorilor, exista situatii in care, raportat la toate circumstantele cauzei, locuinta minorilor a fost stabilita la tata, nu ar fi primul caz.

 


Adaugă răspuns

7
+
1
=