Neplata Pensie Alimentara » Întreabă Avocat

Neplata pensie alimentara

Sfarc Andrei a întrebat 2 ani în urmă

Neplata pensie alimentara

Buna ziua, Ma numesc Andrei si va contactez cu un caz de neplata a pensiei alimentare si as dori un sfat daca se poate(sau mai multe).

Sa o luam cu inceputul.

Parintii mei au divortat in anul 2012 iar de atunci tatal meu a fost obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 125 lei/copil.

Suntem 2 copii, declarand ca nu realizeaza venit in Romania.

Au trecut anii si brusc s-a oprit plata pensiei prin anul 2017. Mama a facut plangere la politie si nu s-a intamplat nimic pentru ca nu il gasesc.

Am implinit eu varsta de 18 ani si am depus o plangere la Tribunal la sfatul avocatului si am fost citat de politia de care apartin ca a ajuns dosarul la ei

Mi-au luat o declaratie si au spus ca ei nu au ce face ca tatal meu este cetatean german din anul 2013 si a renuntat la cetatenia romana tot de atunci

Nu au juristrictie acolo si cel mai probabil a ajuns in acelasi dosar cu cererea depusa de mama si sta intr-un dulap uitat.

Inainte de aceasta plangere, am deschis un proces pentru marirea pensiei alimentare pentru mine avand in vedere ca sunt la facultate si necesitatile au crescut,

Cerere aprobata din care s-a rezultat plata a 1/6 din venitul realizat dar nu mai putin de 1/6 din venitul minim  pe economia nationala,

Proces castigat in vara anului 2019 si deschis in octombrie 2018,dar pentru care la fel nu a platit pensia alimentara.

Recent am aflat ca are intemeiata o firma in Germania si am aflat si adresa firmei.

As putea face ceva cu aceste date? As putea apela la un executor sau trebuie sa deschid un proces de executare silita la Judecatorie?

Mentionez ca are imobile in Romania impreuna cu mama mea, imobile pentru care se face partajul in prezent.

Care varianta ar fi mai buna?

Proprirea pe salariu (desi ma indoiesc ca va face poprire avand in vedere ca el este patronul firmei) sau executarea silita pe obiecte ?

Si ce pot face in legatura cu cele 2 plangeri care probabil au ajuns prafuite ca sa fie redeschisa ancheta si pentru a avea castig de cauza?

Chiar as avea nevoie de cateva sfaturi si raspunsuri la intrebari.

V-as fi recunoscator.

Va multumesc!

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

11
+
11
=