Mama Vrea Sa Recuperze Banii Din Vanzarea Apartamentului » Întreabă Avocat

Mama vrea sa recuperze banii din vanzarea apartamentului

Bota Paul a întrebat 1 an în urmă

Mama vrea sa recuperze banii din vanzarea apartamentului

Buna ziua. Va scriu in legatura cu o posibila situatie in care mama sa ma dea in judecata pentru a recupera niste bani de la mine.
In urma cu 8 ani, (2012)m-am oferit sa o ajut sa vanda un apartament de teama ca l-ar putea pierde in urma unui credit facut de tata si restant. Si asta la insistentele ei disperate.

Pentru ca, mama, lucra in italia si nu putea veni oricând pentru vanzarea apartamentului, agentul de vanzari a incurajat-o sa imi faca o procura notariala, urmand ca si tata sa fac ca la fel.

Astfel la vanzare am fost eu si tata-l meu (mama insistand sa nu ii dau nici un leu lui tata.)

I-am promis mamei ca am sa ii fac o casuta in localitatea unde locuiesc eu. Astfel in 2012 am cumparat un teren  si in 2013 m-am apucat de casa, care, datorita sugestiilor ei a ajuns dublu fata de ceea ce ne-am fi permis.  Ea a spus ca ma va ajuta. Terenul si casa au ajuns pe numele meu si al sotiei, Dar am construit un duplex, iar un apartament este pentru mama, unde locuieste si acum.

Cand m-am apucat de lucru, mi-a promis sprijin, chiar mi-a facut imputernicire(direct la banca) pe contul ei bancar de unde am scos vreo 4000 de euro in 5 ani, cand ma impotmoleam financiar. Desi la un moment dat imi tot spunea sa nu ma ating de banii ei, dar in acelasi timp avea asteptari sa finalizez casa si sa ma dau peste cap.

Acum, in 2020,a bagat divort de  tata, iar pe mine ma ameninta cu darea in judecata pentru a recupera vreo 35000 de euro(27500 valoarea apartamentului si aprox 4000 care mi ia dat, 4000 am luat eu din contul ei. Ea vrea sa vanda casa, iar eu nu. Am si un copil de 11 ani care plange doar la ideea de a se muta. Din noiembrie 2019 ma tortureaza psihic cu comportamente anxioase, isterice si paranoice.

Eu nu vreau sa vand pentru ca știu  ca va ajunge sa fie fraudata de niste străini si apoi ajunge pe drumuri, iar eu nu mai stiu cum as putea sa o ajut.(are 66 de ani si sunt singurul ei sprijin la batranete,desi mai am doi frati. Unul trebuie el supravegheat, acum e cu tata in italia, iar cel mic nu il interesează ). Mama nu e in relatii bune cu nici-unul din familie. Are mai multa incredere in straini, decat in familie.

Desi se comporta urat cu mine si familia mea, ea locuieste in apartamentul pregatit pentru ea, desi nu are nici un document pe numele ei. Asta o deranjeaza, ca nu poate face ce vrea. Eu o consider ca e un bun al ei, si nu numai. Si cat trăiește sa aiba unde sta, iar cand va avea realmente nevoie de grija sa o pot ajuta.

Defapt si in prezent, intretinerea imobilului o fac eu, nu-i cer nici un ban, doar e mama mea in fond. Chiar daca o duce mai bine financiar ca mine. Menționez ca  imi interzice sa il primesc pe tata in imobil, iar faptul ca nu sunt deacord o irita la culme. Asa cum voi avea grija de ea, ca mama, asa voi avea grija si de el, ca tata, nu ma interseaza de problemele lor.

Toata viata ei a avut o problema cu banii in casnicie, ea a facut tot si tata nimic. Eram fiul ei preferat, dar acum sunt dusmanul ei, ala smecher care a deposedat-o de bani. (dupa cum sustine ea)

Acum ea vrea sa ma oblige sa vand si sa isi i-a banii pe apartamentul vandut (desi proprietar era tata si mama). Tata nu vrea sa vand, el apreciaza munca depusa. In fond in casa sunt banii de pe apartament de la parinti si de la mine, plus munca mea depusa construind cu mainile mele.

Acum ma intreb:

1. daca ma poate in instanta obliga sa vand (totul e acum pe numele meu si al sotieil).

2. Daca ma poate acuza ca m-am folosit de banii ei la nevoie pentru a termina casa astfel incat sa aiba unde sta.

Acum sunt doar amenintari, ca ma da in judecta. Dupa mine, mai importanta e linistea si pacea. As renunta la tot, Dar stiu ca va veni si ziua cand va avea nevoie de ajutor, iar casa asta va fi locul unde o voi putea ingriji.

LA CE MA POT ASTEPTA SI CE IMI SUGERATI SA FAC. MULȚUMESC ANTICIPAT


Adaugă răspuns

5
+
14
=