Reparatii Clădire Monument București » Întreabă Avocat

Reparatii clădire monument București

Dragoș Marcai a întrebat 1 an în urmă

Reparatii clădire monument București

Bună ziua. Sper ca ma puteți ajuta cu un răspuns și va mulțumesc anticipat.

Recent am achiziționat un apartament situat la etajul 2 dintr-un imobil P+2+M. Imobilul este inclus pe lista de monumente arhitecturale din București. Deoarece foștii și actualii proprietari nu au reparat elementele de eliminare a apei pluviale (jgheaburi / burlane) clădirea a suferit deteriorări semnificative a părții ce susține acoperișul și a tencuielii de deasupra tocurilor ferestrelor.

Imobilul are 6 apartamente care nu au constituit asociatie de proprietari. Eu doresc sa demarez urgent lucrările de reparație a jgheaburilor și tencuielii exterioare din zona apartamentului meu. Persoana care face administrația scării (o doamna de 80 de ani) nu vrea sa ofere access alpinistilor le acoperiș.

În aceasta situație va rog sa îmi clarificati următoarele:

1. Ținând cont ca este vorba de o clădire monument dar ca lipsa de mentenanța aduce prejudicii apartamentului meu, pot in mod legal demara lucrările de reparație (fără modificări de aspect sau structurale) fără a obține aprobare de la ministerul turismului? Menționez ca dorim în viitor sa obținem fonduri și sa urmam masurile legale de renovare a întregii clădiri dar momentan lipsa reparatiilor ar aduce mari prejudicii.

2. Putem în mod legal obține access pe acoperiș în ciuda refuzului doamnei administrator? Cum am putea proceda în cazul unui refuz?

Va mulțumesc,
Dragoș


Adaugă răspuns

8
+
20
=