Instrainare Auto Aflat In Gaj Urmarire Penala » Întreabă Avocat

Instrainare auto aflat in gaj urmarire penala

RF a întrebat 2 ani în urmă

Instrainare auto aflat in gaj urmarire penala

In septembrie 2018 am incheiat un contract de imprumut cu garantie auto. M-am aflat in dificultatea de a achita ratele la acel credit, intre timp am divortat, in noiembrie am plecat din tara si am semnat o imputernicire la notar prin care am dat dreptul de vanzare a autoturismului aflat sub gaj fostei mele sotii.

Fosta sotie si-a transcris masina pe numele ei avand acea imputernicire si in martie anul acesta am aflat ca a incercat sa vanda masina insa nu a putut deoarece a aflat ca a fost pus sechetru pe autovehicul.

A consultat un avocat si a reusit sa scoata masina de sub sechestru pe motiv ca acel sechestru nu putea fi pus pe masina deoarece aceasta nu era pe numele meu (cel care am luat acel credit - si am aflat intre timp fiind plecat din tara ca acel contract de credit a fost inaintat catre un executor judecatoresc care a pus acel sechestru pe masina).

Am aflat toate aceste noutati abia acum in iulie 2019 deoarece dupa cum mentionam anterior am fost plecat din tara, nu am mai avut numarul de telefon la care puteam fi contactat de institutia de creditare, nu am avut acces la scrisori etc.

Acum am luat legatura prin mail cu institutia care mi-a acordat creditul si i-am informat despre ridicarea sechestrului asupra acelui autoturism, ei transmitandu-mi urmatoarele:
- In data de 06.09.2018 ati incheiat un contract de imprumut cu xxx, fiind de acord cu constituirea unui gaj asupra bunului yyy in favoarea Imprumutatorului
- Potrivit Cap. VII art. 7.1. pct. XVII) daca Imprumutatul/ Garantul/ Detinatorul/ Fideiusorul distruge, instraineaza sau ascunde Bunul cu care se garanteaza imprumutul pentru a incetini sau impiedica preluarea lui de catre Imprumutator, acesta din urma isi rezerva dreptul de a formula plangere penala impotriva Detinatorului si/sau Imprumutatului/ Garantului/ Fideiusorului acestuia pentru infractiunea de bancruta frauduloasa conform art. 241 Cod penal/\">Penal si inselaciune conform art. 244 Cod Penal.
- Avand in vedere informatiile pe care ni le-ati furnizat (instrainarea bunului) in raportat de obligatiile dvs. vom formula plangere penala pentru infractiunile de care va faceti vinovat.
- Daca doriti sa gasim o solutie amiabila, va rugam sa ne anuntati in timp util.

Avand in vedere cele mentionate anterior, poate fi intocmit dosar penal pe numele meu si care ar fi repercusiunile?
Si care ar fi solutia la aceasta problema, daca totul a fost facut conform unui contract si ei au dreptul de a face plangere impotriva mea (care sunt sansele lor de reusita si sansele mele).

Stiu ca am semnat un contract, pe care ar fi trebuit sa-l respect asadar as dori sa stiu ce m-ati sfatui sa fac... Ar trebui sa ajung la un acord de plata cu ei? Mentionez ca suma datorata acum datorita costurilor cu executorul judecatoresc, penalitati, dobanzi, este de 4 ori mai mare decat suma imprumutata initial, nu stiu cum as putea sa ajung la un acord de plata cu ei.

Instrainare auto aflat in gaj urmarire penala

Va multumesc

Adaugă răspuns

11
+
15
=