Cum Se Pot Recupera Bunuri Primite Ca Mostenire? » Întreabă Avocat

Cum se pot recupera bunuri primite ca mostenire?

Ivascu Mihaela a întrebat 2 ani în urmă

Cum se pot recupera bunuri primite ca mostenire?

Mama mea are o problema referitoare la mostenirea care trebuia sa o primeasca in urma mortii mamei ei. Mostenirea consta intr-o casa, gradini, terenuri in Lipova, jud. Arad.

S-a judecat la Tribunal cu fratele ei care nu voia sa imparta nimic, acesta avand castig de cauza in urma aducerii unor martori mincinosi. Sentinta finala s-a dat in anul 2007, fratelui ei revenindu-i casa, gradina aferenta.

Mamei mele i-a revenit o gradina mai mica, teren arabil, o suma de bani pe care trebuia sa o primeasca ca despagubire pt casa. Intre timp fratele a murit, mostenirea trecand asupra fiului lui.

Mama mea a incercat sa isi treaca terenul primit pe numele ei dar a fost impiedicata de functionarii de la Primaria Lipova pe motiv ca pe langa sentinta definitiva trebuia sa aduca dovezi din anul 1800 ca pamantul era al ei.

Parintii mei sunt pensionari si locuiesc in Lugoj, jud. Timis. Intre timp parintii mei batrani s-au imbolnavit, nu mai putut continua procesul juridic sa isi recupereze bunurile.

In urma cu 2 ani, nepotul, fiul fratelui ei s-a intabulat cu casa mentionand pe act si suma datorata mamei mele. Anul trecut mama mea a apelat la un executor judecatoresc sa isi recupereze suma de bani de la nepot dar nu a reusit nici pana azi pe motiv ca timpul a expirat.

Mama mea a fost si in judecata cu el dar judecatorii au apreciat ca timpul a expirat. In final mama mea nu a primit nimic. Intrebarea mea este ce se poate face in aceasta situatie,ca mama mea sa isi recupereze bunurile, la ce autoritati putem apela.

Mentionez ca avocatul nepotului a avut o atitudine ciudata in timpul primului proces de la Tribunal, dialogand cu avocatul mamei mele in privat. In urma discutiilor, avocatul mamei mele a intarziat la procesul urmator, ba mai mult, nici nu s-a implicat prea mult. Va multumesc anticipat.

Cum se pot recupera bunuri primite ca mostenire?

Adaugă răspuns

0
+
10
=