Contestare Donații » Întreabă Avocat

Contestare donații

Adrian Popa a întrebat 1 an în urmă

Contestare donații

Bună ziua. În urma succesiunii făcute după decesul mamei mele, tatăl meu a hotărât să doneze apartamentul pe care l-a detinut impreuna cu mama (apartament cu 3 camere în Bucuresti ) fratelui meu promitandu-mi că mie o sa-mi rămână o altă proprietate, in Râmnicu Vâlcea, constituită dintr-un teren de 1200 mp pe care este construită o casă batraneasca cu 2 camere si doua terenuri( de 650 mp respectiv 1000 mp).

Mentionez că valoarea cumulată a bunurilor din Rm.vâlcea nu se ridică nici pe departe la valoarea apartamentului, unul din terenuri fiind practic nevandabil din cauza amplasării.

Pe terenul de 1200 mp pe care este amplasată casa batraneasca, fratele meu avea construită o casa . Ca atare i-a cerut tatălui meu sa-i doneze și o parte din terenul în cauză, lucru care s-a realizat, dobândind o suprafață de 760 mp. Astfel, rămân doar 430 mp și casa batraneasca care ar urma sa-mi revina, plus cele două terenuri menționate.

Personal, consider că prin cele două donații făcute fratelui meu, am fost nedreptățit,  având în vedere că, numai valoarea apartamentului din București pe piața imobiliară se situează în jurul sumei de 80.000 eur.

Avand in vedere cele prezentate, vă rog sa-mi spuneți dacă actele de donație făcute fratelui meu pot fi contestate. Mentionez că nu există alți moștenitori.

Mentionez deasemenea că la donarea apartamentului am semnat la notar că sunt de acord să cedez partea care mi se cuvenea crezând că voi beneficia in totalitate de proprietățile din Râmnicu Vâlcea.


Adaugă răspuns

2
+
14
=