Contencios Administrativ, Litigiu De Munca? » Întreabă Avocat

Contencios administrativ, litigiu de munca?

Afloroaei Marian a întrebat 1 an în urmă

Contencios administrativ, litigiu de munca?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o sugestie.

Acum 6 luni, in nume propriu (fara avocat), am chemat in judecata in contenciosul administrativ o autoritate publica centrala la care am fost angajat, pentru plata unor drepturi financiare din anul 2015.

Cererea cuprinde 2 capete, primul vizeaza repunerea in termenul de prescriptie pentru motive socotite de mine ca fiind intemeiate, al doilea vizeaza obligarea fostului angajator la plata drepturilor cuvenite.

Dupa demersurile obisnuite (intampinare, raspuns la intampinare), paratul a inaintat note de sedinta prin care invoca exceptia necompetentei materiale functionale a completului de contencios administrativ si propune judecarea de un complet specializat in litigii de munca.

Judecarea s-a amanat la o data ulterioara cand trebuie sa prezint in fata instantei un punct de vedere referitor la invocarea excepției respective. Precizez ca marea  majoritate a cazurilor asemanatoare au fost solutionate in contenciosul administrativ.

Totusi, in ultimul timp (incepand cu anul 2019) am observat si cazuri judecate ca litigii de munca.

Ce credeti ca m-ar putea avantaja, avand in vedere ca am solicitat deja repunerea in termenul de prescriptie?

Pentru cazurile recente de care va spuneam, cele judecate ca litigiu de munca, s-au cerut drepturi financiare neachitate inca din anul 2010, fara a se face nicio mentiune la prescriptibilitate.

Personal, cred ca am ocazia sa expun un punct de vedere PRO sau CONTRA, deoarece ma pot incadra in ambele jurisdicții, dar nu stiu cum e mai bine.

Va multumesc.


Adaugă răspuns

3
+
5
=