Antecontract Vanzare Apartament » Întreabă Avocat

Antecontract vanzare apartament

Popescu Mihaela a întrebat 2 ani în urmă

Antecontract vanzare apartament

Buna ziua, Contextul in care urmeaza intrebarea mea e despre Antecontract vanzare apartament.:

Am decis vanzarea locuintei catre pers. x cu pretul 100.000 E,

S a facut un antecontract pt ca dansii sa obtina un credit de la banca pt cumparare, ceea ce a intarziat vanzarea apt. cu aprox. 3 luni

A trebuit sa scoatem niste adeverinte de istoric de adresa etc. necesare bancii;

In antecontract am decis urmatoarele:  avans de 5000 de euro, in caz de razgandire vanzatorii returneaza avansul plus despagubire de 5000 euro, cumparatorii pierd avansul.

Din cauze care nu merita explicate aici, a trebuit sa renuntam la vanzare, suntem pasibili sa platim despagubirea de 5000 de euro, fapt cu care nu avem decat sa fim de acord, din moment ce am semnat asa ceva.

Inrebarea e, ei cam tergiverseaza sa incheiem actul aditional de anulare a contractului, inca doresc apartamentul, noi nu mai dorim sa il vindem

Ce se poate intampla in caz ca nu vor sa semneze anularea la notar, eu pot sa le transfer banii inapoi si sa se incheie povestea?

Sau care sunt riscurile in situatia asta, daca ei intarzie semnarea, si trece termenul din antecontract...

Va multumesc in avans si astept cu interes un raspuns din partea dvs.

Cu stima,

M. P.

Andreia Sulugiuc
replied 11 luni ago

Suntem fam. S, si anul trecut in luna iulie, am discutat pentru un apartament nou , intr-un bloc nou cu rate la dezvoltator.S-a facut un Antecontract de vanzare-cumparare, semnat de ambele parti, fara notar, fiind specificat ca in martie 2020, constructia va fi gata si se va face Ctr. de vanz.-cump.final.Prin acel Antecontract s-a achitat si un avans de 10.000 euro cash, urmand ca restul ratelor sa fie achitate in 5 ani.Precizez ca la aceasta data, 11.11.2020, blocul nu este terminat si nici apartamentul finalizat.(mai este de pus centrala, de facut instalia sanitara si electrica, prize+pavat exterior).Intre timp am comandat mobila si am inceput pe cat se poate sa-l mobilam.Intrebarea este urmatoarea:daca ne-am hotarat sa renuntam la el, se poate ajunge la o intelegere cu dezvoltatorul sa fie facut un ctr. de cesiune prin care sa fie scos la vanzare apartamentul mobilat?Astfel, banii apartamentului sa fie dati lui si avansul+mobilatul, noua.Sau cum am putea proceda astfel incat sa nu-mi pierd avansul si banii pe mobilat?Am inteles ca oricum Contractul de vanz-cump, si intabularea se face la finalul celor 5 ani cand terminam de platit ratele.Sau am dreptul sa-l vand dupa ce se face receptia la el si sa-i achit Dezvoltatorului si eu sa-mi opresc diferenta?Va multumesc mult.

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

10
+
12
=