Abuz De Funcție Si Putere » Întreabă Avocat

Abuz de funcție si putere

Isabela Mincu a întrebat 2 ani în urmă

Abuz de funcție si putere

Buna ziua, vă scriu in legătură cu locul de muncă. Lucrez in IT, la această companie de aproape 2 ani (fără 2 luni).

Am fost nevoită sa imi iau concediu, m-am asigurat că toate rămân în regulă pe durata lipsei mele, ba chiar am primit încurajare in acest sens din partea colegei de la HR.

Am plecat in concediu medical (probleme de natură atât personală cât și profesională, ajungând in burnout/ depresie și din cauza situațiilor create de firmă și de management) iar când am revenit acum, după 33 zile, deși eram mai bine si chiar simțeam că mi-am revenit excelent, am aflat că mi-au fost luate ambele proiecte, cu 3 zile inainte sa revin la birou.

Dupa ce am revenit, șeful m-a chemat în ședință și mi-a spus că lipsesc prea mult și că nu dau dovadă de stabilitate (nu înțeleg de unde vine acest motiv), asadar el a anunțat clienții, a anunțat colegii de pe proiecte, noii colegi, nu insa si pe mine.

Am revenit la birou cântând... până să aflu ce s.a întâmplat. Am mai primit fals motive precum că nici unul din colegi nu mai are încredere in mine și deci nu mai vor sa lucreze cu mine.

Mi s-a mai spus că date fiind acestea de mai sus, cel mai bine pentru mine ar fi sa imi caut un nou loc de muncă si să mă gândesc la o variantă care să mă ajute să particip la interviuri. Nu foarte voalat, mi-a spus să imi găsesc un nou job. Toate acestea brusc! In ziua in care am revenit la birou.

Toate astea in condițiile in care medicul mi-a recomandat \"evitarea situațiilor stresante atât in plan personal cât și profesional\".

Simt că nu e corect in felul in care a procedat. In loc să fiu liniștită acum și să continui să lucrez pe ceva ce știu și unde relația cu clientul era favorabilă, acum sunt din nou stresată de căutarea unui alt loc de muncă, interviuri, învățat si trecut numeroase testări, fiindcă el nu a fost corect de când m-a angajat în felul in care alocă oamenii pe proiecte și totul e îmbrăcat să pară altceva.

Nu mi se pare corect ce face, aș vrea sa vă întreb daca am vreun termen legal asupra situației și daca am, in cel fel arată acesta.

Va scriu fiindca azi voi avea discuția in care imi va cere demisia la zi si nu știu care imi imi sunt drepturile și cum să mă apăr.

Mulțumesc.


1 Answers
albu alin answered 2 ani ago

Răspuns, Abuz de funcție si putere

buna ziua permiteti-mi sa spun ca pare total neadecvat comportamentul companiei... n-am cuvinte... dar am cateva intrebari:

  • vor sa faca disponibilizari de personal si de aceea v-au luat proiectul?
  • este ceva regula in companie ca daca nu ai proiect, esti dat afara?
  • este posibil ca ei sa considere ca ati avut prea mult concediu medical total?
  • este posibil sa ia aceasta decizie pe baza unei performante slabe a dvs, sau nu e cazul?

sa ne spuneti cum ati mai rezolvat, multumim


Adaugă răspuns

16
+
16
=