Confidentialitatea Secretul Profesional | Consultanță Juridică 24/7 - Avocat Online
avocat
Avocat - activitati fiduciare
14 iunie 2012
caut avocati bucuresti
Avocat Online Gratuit 2020 - Vineri, după ora 10.00
9 septembrie 2012

Confidentialitatea Secretul profesional

Avocat Online

Avocat Online

Confidentialitatea Secretul profesional

Prin însăşi natura misiunii sale, avocatul este depozitarul secretelor clientului său şi destinatarul  comunicărilor  de  natură  confidentială.  Acolo  unde  nu  există  o  garantie  a încrederii, încrederea nu poate exista. Prin urmare, secretul profesional este recunoscut ca fiind deopotrivă un drept şi o îndatorire fundamentală şi primordială a avocatului.

Obligatia avocatului cu privire la secretul profesional serveşte atât intereselor administratiei judiciare, cât şi intereselor clientului. În consecintă, ea trebuie să beneficieze deo protectie din partea statului.

Pentru asigurarea secretului profesional, actele  şi  lucrările cu  caracter  profesional aflate asupra avocatului sau în cabinetul său sunt inviolabile. Perchezitionarea avocatului, a domiciliului ori a cabinetului său sau ridicarea de înscrisuri şi bunuri nu poate fi făcută decât de procuror, în baza unui mandat emis în condiiiile legii.

Nu vor putea fi ascultate şi înregistrate, cu nici un fel de mijloace tehnice, convorbirile telefonice ale avocatului şi nici nu va putea fi interceptată şi înregistrată corespondenta sa cu caracter profesional, decât în conditiile şi cu procedura prevăzute de lege.

Contactul dintre avocat şi clientul său nu poate fi stânjenit sau controlat, direct sau indirect, de nici un organ al statului.

Avocatul trebuie să respecte secretul oricărei informatii confidentiale de care ia cunoştintă în cadrul activitătii sale profesionale. Această obligatie nu este limitată în timp.

Avocatul impune angajatilor săi şi oricărei persoane care colaborează cu el în activitatea sa profesională să respecte secretul profesional.

Avocatul este confidentul clientului în legătură cu cazul încrediniat. Confidentialitatea şi secretul profesional garantează încrederea în avocat şi constituie obligatii fundamentale ale avocatului.

Confidentialitatea Secretul profesional

Avocatul nu trebuie să fie sfătuitorul şi nici reprezentantul sau apărătorul a mai mult de un client într-una şi aceeaşi cauză, atunci când interesele clieniilor sunt conflictuale sau când există, în mod real, riscul de a apărea un astfel de conflict de interese.

Avocatul trebuie să se abtină să se mai ocupe de cauzele tuturor clientilor implicati, atunci când intervine un conflict între interesele acestora, când secretul profesional riscă să fie violat sau când independenta sa riscă să fie ştirbită.

Avocatul nu poate accepta o cauză a unui nou client, dacă secretul informatiilor încredintate de un client anterior riscă să fie afectat sau atunci când cunoaşterea de către avocat a cauzelor unui client anterior îl favorizează nejustificat pe noul client.

Noi stim cum sa punem in valoare principiile dupa care ne ghidam activitatea. Apeleaza acum la Avocat Marius Todeanca!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *