Codul Fiscal - Venituri Din Premii și Din Jocuri De Noroc » Consultă Avocat
caut avocati bucuresti
Codul fiscal - Veniturile pentru care se datorează contribuția și cotele de contribuții
22 mai 2019
Avocat Online
Codul fiscal - Venituri din alte surse
22 mai 2019

Codul fiscal - Venituri din premii și din jocuri de noroc

avocat bucuresti on line

avocat bucuresti on line

Codul fiscal - Venituri din premii și din jocuri de noroc

Art. 108. - Definirea veniturilor din premii și din jocuri de noroc (1) Veniturile din premii cuprind veniturile din concursuri, altele decât cele prevăzute la art. 62, sumele primite ca urmare a participării la Loteria bonurilor fiscale, potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 166/2015, precum și din promovarea produselor/serviciilor ca urmare a practicilor comerciale.

(2) Nu sunt venituri impozabile materialele publicitare, pliantele, mostrele, punctele bonus acordate cu scopul stimulării vânzărilor.

(3) Veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele încasate, bunurile și serviciile primite, ca urmare a participării la jocuri de noroc, indiferent de denumirea venitului sau de forma în care se acordă, inclusiv cele de tip jack-pot, definite conform normelor metodologice.

Art. 109. - Stabilirea venitului net din premii Venitul net este diferența dintre venitul din premii și suma reprezentând venit neimpozabil.

Art. 110. - Determinarea impozitului aferent veniturilor din premii și din jocuri de noroc (1) Veniturile sub formă de premii se impun, prin reținerea la sursă, cu o cotă de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu.

(2) Veniturile din jocuri de noroc se impun prin reținere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:

  

 

 

 

Tranșe de venit brut
- lei -

Impozit
- lei -

 

până la 66.750, inclusiv

1%

 

peste 66.750 - 445.000, inclusiv

667,5 + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750

 

peste 445.000

61.187,5 + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000

(21) Pentru veniturile realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanță sau on-line, definite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, impozitul datorat potrivit prevederilor alin. (2) se determină și se reține la sursă la fiecare transfer din contul de pe platforma de joc în contul bancar sau similar.

(3) Obligația calculării, reținerii și plății impozitului revine organizatorilor/plătitorilor de venituri.

(4) Nu sunt impozabile următoarele venituri obținute în bani și/sau în natură:

a) premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu;

b) veniturile obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit.

Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecare plată, indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv.

În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

(5) Impozitul calculat și reținut în momentul plății este impozit final.

(6) Impozitul pe venit astfel calculat și reținut se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.

(7) Abrogat(ă)

(8) Abrogat(ă)

(9) Abrogat(ă)

(10) Abrogat(ă)

 

 

 

 

 

Tranșe de venit brut
- lei -

Impozit
- lei -

 

până la 66.750, inclusiv

1%

 

peste 66.750 - 445.000, inclusiv

667,5 + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750

 

peste 445.000

61.187,5 + 25% pentru ceea ce depășește suma de 445.000

(11) Abrogat(ă)

(12) Abrogat(ă)

(13) Abrogat(ă)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.