Antecontractul De Vânzare | Consultanță Juridică Online 24/7 - Avocat On Line
avocat
Efectele răspunderii civile delictuale
30 ianuarie 2017
onorariu avocat
Garanția convențională şi limitele sale
8 februarie 2017

Antecontractul de vânzare

avocat pret

avocat pret

Antecontractul de vânzare

 Repezintă o promisiune de a vinde şi/sau de a cumpăra, un acord de voințe ce precede încheierea unei vânzări şi care are menirea de a conferi părților certitudinea că niciuna dintre ele nu va capitula de la intenția realizării contractului.

Alteori, obligația asumată de promitent nu este aceea de a încheia el însuşi contractul, ci de a determina pe un terț să consimtă a intra în raportul juridic dorit de beneficiar. ( promisiunea de porte-fort).

Promisiunea de a contracta trebuie să conțină toate acele clauze ale contractului promis, în lipsa cărora părțile nu ar putea executa promisiunea.

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis,  instanța, la cererea părții care şi-a îndeplinit propriile obligații, poate să pronunțe o hotărâre care să țină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerințele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite, cu excepția promisiunii de a încheia un contract real.

Promisiunea ce are ca obiect dreptul de proprietate asupra imobilului sau un alt drept în legătură cu acesta se poate nota în cartea funciară, dacă promitentul este înscris în cartea funciară ca titularul dreptului care face obiectul promisiunii, iar antecontractul, sub sancțiunea respingerii cererii de notare, prevede termenul în care urmează a fi încheiat contractul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.