Santaj | Consultanță Juridică Online 24/7 | Discută Online Cu Un Avocat Specializat
Avocat Online
Rate la banca
1 august 2017
caut avocat
Netimbrarea cererii reconventionale
3 august 2017

Santaj

cabinet avocatura

cabinet avocatura

Santaj

Santaj

Am trimis din greseala unei persoane un filmulet cu mine si cu o fata iar acesta chiar si la rugamintile fetei a amenintat-o ca daca nu primeste de la ea favoruri sexuale o face publica . Ce pot face? Multumesc

 

Bună ziua !

Cf. art. 207 din Codul Penal:

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

De asemenea, potrivit  art. 221 Cod Penal, organul de urmărire penală este sesizat prin plângere sau denunţ, ori se sesizează din oficiu când află pe orice altă cale că s-a săvârşit o infracţiune. În cazul în care organul de urmărire penală se sesizează din oficiu, încheie un proces-verbal în acest sens.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *