Paradisurile Fiscale - Cabinet De Avocat Drept Fiscal
Plangere Penala
Divizarea Comasarea
21 iunie 2012

Paradisurile fiscale - Este sfarsitul paradisurilor fiscale?

consultanta juridica avocat

consultanta juridica avocat

Paradisurile fiscale

Paradisurile fiscale Noile obiective ale Comisiei Europene implica si rezolvarea problemelor de evaziune fiscala cu care se confrunta statele comunitare. Astazi, Cabinetul de avocat si-a propus sa va prezinte cate dintre masurile ce impiedica evaziunea fiscala.

Anul 2012 este anul de restructurari in materie fiscala, restructurari ce au rolul de a revigora sistemul financiar european. Comisia Europeana a creat programe noi cuprinzand peste o suta de initiative de parcurs dar s-a orientat in special asupra crearii unui plan de restabilire a economiei pentru a crea mediul financiar prielnic dezvoltarii comunitare.

De mare anvergura este proiectul ce implica “paradisurile fiscale”. Incercarea de a crea sistemul ideal de colectare a taxelor (in special al TVA-ului) pentru a fi oprita evaziunea fiscala nu este departe de realizare. Investitorii europeni vor beneficia printre altele de masuri speciale privind reducerea birocratiei si aplicarea unor masuri care au rolul de proteja investitiile mai putin oportune data fiind frauda fondurilor europene.

Cresterea economica europeana este posibila si printr-o dezvoltare continua si o ocupare efectiva a locurilor de munca disponibile in spatiul comunitar, lucru realizabil in viziunea Comisiei. Astfel, s-au elaborat noi planuri de ocupare a fortei de munca urmand a se dezvolta si relatiile ce presupun dezvoltarea zonei de Est a Europei.

Pe langa noile locuri de munca au fost luate in vizor traficul de persoane dar si modernizarea frontierelor, acestea fiind doar unele dintre proiectele pe care Comisia Europeana doreste sa le implementeze in anul 2012.

In final, va prezentam cateva dintre obiecivele propuse in cea de a doua jumatate al anului 2012  privind paradisurile fiscale si financiare:

  • Intensificarea interventiilor pentru a elimina jurisdictiile fiscale opace;
  • Aplicarea de reguli mai stricte, care sa faciliteze recuperarea capitalului transferat in strainatate in mod ilegal, in detrimentul pietei interne;
  • Adoptarea de masuri mai stricte cu privire la utilizarea abuziva a resedintei utilizand forme de proprietate fictive;
  • Confiscarea produselor obtinute din infractiuni fiscal;
  • Interventia UE in evaziunea europeana si a paradisurilor fiscale prin definirea acestor modalitati infractionale;
  • Uniformizarea legilor si utilizarea standardelor noi de cooperare internationala in materie de paradisuri fiscal.

Nu mai ramane decat sa incurajam strategiile de eficientizare a luptei contra economiei subterane,  a practicilor abuzive dar si a adoptarii unei legislatii uniforme care sa nu permita intreprinderilor artificiale, fictive, sa fie create in scopuri absolut fiscale.

Poti obtine o consultatie juridica gratuita de la Cabinetul de avocat accesand pagina Contact.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *