Model Punerea sub interdicţie / ridicarea interdicţiei
Sediul materiei:
Instanţa .....
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul[1](nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având codul numeric personal ....., cu domiciliul procesual ales[2] pentru comunicarea actelor de procedură la numitul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în....., având următoarele date de contact[3], personal/prin mandatar/prin reprezentant legal/prin reprezentant judiciar (nume ....., prenume .....)/reprezentat prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact[4] .....
sau
Subscrisa[5] (denumirea .....), cu sediul[6] în ....., având codul unic de înregistrare/codul de identitate fiscală/numărul de înmatriculare în registrul comerţului[7]/numărul de înscriere în registrul persoanelor juridice[8]/contul bancar ....., cu sediul procesual ales[9] pentru comunicarea actelor de procedură la numitul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în ....., având următoarele date de contact[10], prin reprezentant[11] (nume ....., prenume .....)/prin consilier juridic (nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ..... având următoarele date de contact[12] .....
în contradictoriu cu pârâtul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul în....., având codul numeric personal[13] ....., formulăm
CERERE DE PUNERE SUB INTERDICŢIE A NUMITULUI .....
prin care solicităm instanţei să dispună punerea sub interdicție/ridicarea interdicției în privința pârâtului și totodată ca, prin hotărârea de punere sub interdicție, să numească, în calitate de tutore pentru ocrotirea drepturilor pârâtului pus sub interdicție, pe numitul[14], ..... :
În fapt, arătăm că la data de[15] ......
În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 935 și urm./art. 942 din C.proc. civ., art. 164 și urm./art. 177 din C. civ.
În dovedire, solicităm încuviinţarea probei cu înscrisuri/probei testimoniale/probei cu expertiză judiciară în specialitatea….. , precum şi ascultarea persoanei a cărei punere/ridicare interdicţie, o solicită.
În cadrul probei cu înscrisuri, depunem următoarele înscrisuri[16] ....., în copii certificate pentru conformitate cu originalul, în[17] .....exemplare.
În cadrul probei testimoniale, indicăm în vederea audierii, în calitate de martori, pe numiţii ....., cu domiciliul în[18] ....., pentru dovedirea următoarelor împrejurări de fapt ..... şi solicităm citarea acestora.
În cadrul probei cu expertiză în specialitatea ......, solicităm încuviinţarea următoarelor obiective[19]: .....
De asemenea, solicităm emiterea unei adrese către[20] …. în vederea efectuării cercetărilor necesare pentru obţinerea avizului unei comisii de medici de specialitate, în vederea stabilirii faptelor din care să rezulte alienaţia sau debilitatea mintală a pârâtului şi obţinerii avizului de specialitate de la unitatea sanitară, în care este internat pârâtul.
Solicităm judecarea cauzei, în lipsă[21], în conformitate cu art. 411 alin.(1) pct.2) din C. proc. civ.
Depunem prezenta cerere de chemare în judecată, în[22] .....exemplare.
Cererea este scutită de la plata taxei judiciare de timbru, conform dispozițiilor art. 29 alin. (1) lit. e) din OUG nr. 80/2013.
Anexăm procura în original/copie legalizată/împuternicirea avocaţială/delegaţia de reprezentare[23]/copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calităţii de reprezentant[24]/extras din registrul public[25]/extras, în copie legalizată, din actul care atestă dreptul de reprezentare[26].
Data, Semnătura[27],
Domnului Preşedinte al Judecătoriei
Semnătura de pe cererea de chemare în judecată trebuie să fie olografă (scrisă de mână). ↑