Majorare De Salariu Neacordata | Consultanță Juridică 24/7
avocat pret
Cerere de anulare a popriri pe salariu
8 august 2017
avocatura bucuresti
Refuzul platii concediu odihna
10 august 2017

Majorare de salariu neacordata

avocati bucuresti

avocati bucuresti

Majorare de salariu neacordata

Sunt angajata unei primarii de comuna gradul 3, personal contractal cu functie de executie, referent 1 camin cultural cu studii superioare, vechime in munca 24 de ani. Mi s-a comunicat verbal ca nu beneficiez de marirea salariului conform legii salarizarii 153 iulie 2017 deoarece fac parte din clasa a 3 a cultura si doar de la 1 ianuarie 2018 pot beneficia de marire. Am verificat pe site urile alor primarii din tara si majorarea a fost realizata chiar si pentru referentii de camin cultural conform ordonantei de urgenta 118 din 2006 articolul 1 alineatul 3 litera a, articolul 11 alineatul 1 si 2 , articolul 15 alineatul 2 litera a. Caminul cultural unde lucrez nu are personalitate juridica, este infiintat, organizat si finantat de administratia locala. Care este conflictul legal si de ce cei din primaria in care lucrez nu accepta aceasta varianta? Va multumesc!

 

Bună seara!

Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice stabilește aplicabilitatea etapizată a dispozițiilor legale din prezenta lege,prin prevederile articolului 38, astfel:
„(1) Prevederile prezentei legi se aplică etapizat, începând cu data de 1 iulie 2017.
(2) Începând cu data de 1 iulie 2017:
a) se mențin în plată la nivelul acordat pentru luna iunie 2017, până la 31 decembrie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție și indemnizațiilor de încadrare, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizația brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții;
(…)
(3) Începând cu data de 1 ianuarie 2018 se acordă următoarele creșteri salariale:
a) cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, precum și cuantumul brut al sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, indemnizația brută de încadrare, solda lunară/salariul lunar de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, fără a depăși limita prevăzută la art. 25, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții;(…)”
Așadar, așa cum rezultă din articolul indicat, pană pe data de 31 decembrie 2017 se vor acorda salariile așa cum au fost stabilite pentru luna iulie 2017, dispozițiile prezentei legi aplicându-se de la 1 ianuarie 2018.

OUG nr. 118 din 21 decembrie 2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale nu tratează modul de salarizare al personalului, salarizarea realizându-se conform legislației în vigoare incidentă în materie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Consultații Juridice
Consultații Juridice
Bună ziua, Cu ce vă putem ajuta?
Connecting...
Programează Consultație
Luni – Vineri: 10:00 – 18:00

Onorarii Rezonabile - orare, fixe, de succes
Busy
:
:
:

Datele introduse sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, acceptați politica de confidențialitate.
Suntem online
:
:
Această sesiune de discuții s-a încheiat.