Solutie » Întreabă Avocat

Solutie

Andrei Toma a întrebat 2 ani în urmă

Solutie

 

Buna ziua, ma numesc Andrei si am nevoie de ajutor.

Am 27 de ani si sunt in scaun cu rotile din cauza unei dizabilitati.

Am o sora cu , care nu tin legatura,o fosta cumnata si o nepoata..atat dar nu ma pot baza pe ei pentru ajutor.

Fiind gradul I si necesitand un asistent personal am apelat la serviciile unui strain.

De la inceput am intampinat probleme din partea autoritatiilor locale. Daca la inceput spuneau prin comuna ca ma vor trimite cu forta la un centru, dupa ce am gasit un asistent , nu stiau cum sa il faca sa nu se angajele(i-au spus ca sunt un om dificil cu pretentii si ca greu ar face fata cineva).

Persoana nu ascultat si mi-a devenit asistent personal.La un an a trebuit sa isi de-a demisia din cauza unei probleme cu ,copii a fost obligat sa paraseasca localitatea. Eu am fost nevoit din nou sa imi caut alt asistent personal.

Nu numai ca au mintit ca au dat anunt la ziar si nu au dat dar si imi tot spuneau ca daca nu gasesc va trebui sa merg la un centru(din nou aceleasi vorbe)si incercari de a descuraja persoanele doritoare de a se angaja. Ca apoi sa aud ca multi chiar fac planuri cu ce vor face cu , casa mea dupa ce ajung la un centru.

Da stiu ca daca nu gasesc asistent personal legal pot sa apelez la indemnizatie, problema e ca eu am indemnizatie de handicap si pensie de urmas( am boala asta de cand eram in scoala generala),daca eu as accepta indemnizatia as pierde pensia de urmas( din cate stiu)si cum as putea din 1000 de lei sa traiesc dar si sa platesc o persoana care sa stea cu mine.Deci singura mea optiune e asistentul personal de la primarie.

Am propria casa,financiar ma descurc,asistentul personal ma ajuta mult daca imi lasa tot la indemana.

Intrebarea e:Cand cei de la primarie mai imi baga pe gat (scuzati expresia)chestia cu centru , cum pot sa ma apar?

la cine sa apelez? pot sa ma oblige sa merg la un centru avand in vedere ca sunt in toate facultatile mentale si pot lua decizii singur?

Pot sa dau in judecata pentru a ma apara? Cine ma poate apara? Va implor ajutati-ma, spuneti-mi exact ce sa fac daca am probleme?

Ma scuzati daca am trimis de mai multe ori mesajul dar nu primesc niciun mesaj ca a fost trimisa intrebarea

 

Solutie

1 Answers
Avocat Online answered 2 ani ago
Salut, Andrei!
Daca primesti o notificare scrisa sau lucrurile evolueaza in sens negativ te rugam sa ne trasmiti pe email, ulterior stabilim cum procedam.
marius.todeanca(@)consultantavocat.ro
 
Cu stima,
Avocat Marius Todeanca

Adaugă răspuns

20
+
9
=