Reîntoarcere Din CCC ( Copii Cu Handicap) La Serviciu » Întreabă Avocat

Reîntoarcere din CCC ( copii cu handicap) la serviciu

Vasile Mariela a întrebat 1 an în urmă

Reîntoarcere din CCC ( copii cu handicap) la serviciu

Buna ziua!
Mă numesc Vasile M. sunt angajată cu contract de muncă normă întreagă, la o firma privata din 2008. In iulie 2011 am intrat în CCC cu primul copil, am optat pentru 2 ani după care am făcut prelungire până la 3 ani(copil cu handicap) și apoi de la 3-7 ani.

In timpul concediului am născut al doilea copil (10.2013) cu care stau tot până la 7 ani(handicap).

Al doilea copil împlinește 7 ani pe 21.10.2020. Din 22.10.2020 urmează să-mi reiau activitatea.

Menționez că în timpul concediului după ce am aflat că primul copil are handicap (auditiv) mi-am făcut și eu investigații amănunțite și am aflat că și eu am handicap auditiv ( genetic), după care am fost încadrată în grad accentuat.

Pe 21.09.2020 am avut o discuție cu directorul de magazin care mi-a spus că nu mă pot întoarce la muncă până nu fac controalele la medicina muncii (după ce am informat despre handicap), mi-a spus că mi se face programare și că voi fi sunată ( până pe 05.10.\'20 nu am fost contactată).

Doamna director a fost vizibil deranjată de faptul că vreau să mă întorc și după ce am întrebat de ce acte(cerere de încetare a suspendării contractului și reînceperea activității) au nevoie pentru a urma procedura de reînceperea activității mi-a spus că nu e nevoie de nimic deocamdată până nu primesc avizul de la medicina muncii.

Mă aștept să-mi pună bețe-n toate, in sensul că îmi poate da apt condiționat pentru că am handicap auditiv și nu voi înțelege clienții. Sunt protezată bilateral dar uneori am dificultate in a înțelege persoana care poartă mască (depinde de timbrul vocii).
In firmă majoritatea colegelor întoarse din concediu creștere copil au fost constrânse să-și dea demisia. Vor face tot posibilul sa scape de un angajat cu probleme.

In cazul acesta (apt condiționat) care îmi sunt drepturile?

Dacă am contract cu normă întreagă pot trece la part-time (numai dacă semnez un act adițional)?

Dacă se vor suspenda cursurile la școală, am dreptul sa stau cu copiii acasă când fac cursuri on-line?

Cererea de încetare a suspendării contractului de muncă când trebuie sa le-o dau scris?  Pe 21.09.\'20 am trimis mail in care îmi exprim intenția de reîntoarcere și am cerut să-mi fie dat un număr de înregistrare, însă nu am primit nici un răspuns.

In cazul in care mă confrunt cu o încălcare a drepturilor, discriminare sau constrângere, pot refuza sa semnez orice act sau sa dau un răspuns pe loc până la o consultare cu un avocat?

Cu stima,
Vasile M.


Adaugă răspuns

0
+
10
=