Proces De Divort Copil Infiat » Întreabă Avocat

Proces de divort copil infiat

Rosetti Ada a întrebat 3 ani în urmă

Proces de divort copil infiat

Buna ziua! Sunt casatorita de 12 ani, iar din data de 21 septembrie 2017 mi-a fost incredintata spre adoptie o fetita (nepoata de sora).

In cazul unui proces de divort, care va fi situatia acestui copil, avand in vedere ca este infiat?

Precizez ca sotul meu este  de acord ca fetita sa ramana la mine si este dispus sa plateasca pensie alimentara.

Va multumesc!

 

 

 

Raspuns:

Proces de divort copil infiat

Buna ziua,

Procedura este la fel, nu sunt diferente, regasiti detalii suplimentare despre divort pe site, cautati din meniul principal de sus

Efectele adopției 

Data adopției

Art. 469. -  Adopția produce efecte de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care a fost încuviințată.

Efectele asupra rudeniei

Art. 470. -  (1) Prin adopție se stabilesc filiația dintre adoptat și cel care adoptă, precum și legături de rudenie între adoptat și rudele adoptatorului. 

(2) Raporturile de rudenie încetează între adoptat și descendenții săi, pe de o parte, și părinții firești și rudele acestora, pe de altă parte. 

(3) Când adoptator este soțul părintelui firesc sau adoptiv, legăturile de rudenie ale adoptatului încetează numai în raport cu părintele firesc și rudele părintelui firesc care nu este căsătorit cu adoptatorul. 

Raporturile dintre adoptator și adoptat

Art. 471. - (1) Adoptatorul are față de copilul adoptat drepturile și îndatoririle părintelui față de copilul său firesc. 

(2) În cazul în care cel care adoptă este soțul părintelui firesc al adoptatului, drepturile și îndatoririle părintești se exercită de către adoptator și părintele firesc căsătorit cu acesta. 

(3) Adoptatul are față de adoptator drepturile și îndatoririle pe care le are orice persoană față de părinții săi firești.


Adaugă răspuns

7
+
12
=