Partaj Voluntar Intre Mine, Mama Mea Si Fratele Meu » Întreabă Avocat

Partaj voluntar intre mine, mama mea si fratele meu

Raluca Petrescu a întrebat 11 luni în urmă

Partaj voluntar intre mine, mama mea si fratele meu

Buna seara,
In 2011 am facut un act de partaj voluntar intre mine, mama mea si fratele meu. Eu a trebuit sa ii despagubesc pe ambii si sa respect clauza de a le permite sa traiasca inca 5 ani in apt gratuit, ceea ce am facut. Apartamentul era mostenire de la tatal meu decedat.
Mama a renuntat la partea ei in favoarea fratelui meu cel mic. Am despagubit pe fratele cel mare cu 12000 de euro si cealalta conditie a fost ca suma de 8000 de euro sa fie depusi intr-un cont bancar, pe numele fratelui meu cel mic, pana la 18 ani si nimeni sa nu aiba access la banii lui. Aceasta conditie a fost discutata in fata notarului si este trecuta in document. Problema cea grava este ca eu, proietarul actual, am fost la banca  in 2011, insotita de fratele meu cel mare sa facem contul fratelui cel mic, ca sa depozitez cei 8000 de euro pe numele lui. Am intrebat caserita. bancii si  am rugat-o sa ma asigure ca acesti bani nu vor fi atinsi de nimeni altcineva decat de fratele meu cel mic la varsta de 18 si ca, contul este pe numele lui. Din nefericire, nu am observat ca de fapt contul este pe numele fratelui cel mare. Ca imputernicit al acestui cont este fratele meu cel mic. Fratele cel mare a extras 6000 mi de euro din contul acela si a incalcat intelegerea morala. ( din pacate el este titular contului si eu nu am observat in timp, ceea ce denota ca si caserita bancii a premediat acest gest in defavoarea mea).
In actul de partaj, eu am fost obligata sa depun banii 8000 de euro in contul fratelui cel mic (dar din stupiditate defapt am depus banii in contul fratelui cel mare cu titularul fiind fratele cel mic). Acest document spune:\"in cazul neachitariide carte Mine, a sumei de 8000 de euro, pana la termenul de 20.10.2011, prezentul act voluntar va fi desfintatde plin drept fara somatie, punere in intarziere, judecata sau alta formalitate, urmand ca partile sa fie repuse in situatia anterioara incheierii prezentului act.\"
Eu de buna credinta am depozitat banii in contul care credeam ca este al fratelui mic si am dus acest document notarului ca dovada ca banii au fost depusi. Ce mie mi-se pare dubios, este ca nici notarul nu a observat ca acel cont de fapt nu este pe numele fratelui cel mic, ci pe numele fratelui cel mare, tiinand cont ca numele sunt total diferite inclusiv cel de familie. Din toate aceste evenimente cred ca acest scenariu a fost regizat strict impotriva mea, implicand personalul bancii si notarul. Sunt constienta ca nu am dovezi in scris pentru aceste fapte si de accea vroiam sa va rog sa ma sfatuiti:

  1. Cum pot sa fac sa schimb acest act de partaj intr-un act de propietar sau ce alta metoda exista de a intarii acest act, ca sa evit surprize neplacute din cauza celor intamplate.
  2. Exista vreo posibilitate sa trag la raspundere pe cei implicati in acesta nelamurire?

Astept cu nerabdare raspuns de la dumneavoastra.
Va multumesc mult!
Raluca


Adaugă răspuns

1
+
11
=