Majorare Pensie Alimentara » Întreabă Avocat

Majorare pensie alimentara

catalin mardari a întrebat 2 ani în urmă

Majorare pensie alimentara

Dupa divort, singurul minor din familie, acum in varsta de 15 ani, a ramas la mine, iar sora acestuia, in varsta de 25 ani la mama sa.

Instanta a dispus plata unei pensii alimentare de 1/6 specificând ca la împlinirea varstei de 25 de ani ai fetei, eu pot cere majorarea pensiei alimentare printr-o noua actiune in instanta.

Am inteles ca varsta reala pentru o atare actiune este de 26 ani atunci e vorba de o greseala a instantei sau a grefierei, care a pronuntat solutia in luna mai 2018? Asa apare publicata si online si pe adresa venita acasa.

Fata mea a terminat prima facultate si masteratul anul trecut, dupa pronuntarea solutiei, in conditiile acestea, chiar daca acum ea are 25 de ani, mai este in continuarea studiilor, ea avand deja o calificare conferita de prima diploma obtinuta, deci iesind din perioada de nevoie?

Am incercat sa ma interesez daca este la o a doua facultate sau la un al doilea masterat la secretariatul facultatii unde a terminat si la I.T.M., daca este angajata pe undeva, asa am inteles, ca lucreaza de anul trecut, dar nu-mi dau informatii desi sunt tatal ei!

Ce pot face acum introduc actiune de majorare a pensiei sau nu? Cum ma pot interesa la facultate si I.T.M., despre situatia fetei mele? Multumesc d.le avocat.


Adaugă răspuns

3
+
3
=