Jigniri La Locul De Munca » Întreabă Avocat

Jigniri la locul de munca

Maria a întrebat 2 ani în urmă

Jigniri la locul de munca

Buna ziua, Ma numesc ....  lucrez de 13 ani intr-o institutie publica.

In toti acesti ani mi-am creat o imagine buna, fiind un angajat cu responsabilitate si constiinta, lucru pe care l-am dovedit prin munca mea.

De 2 anu de zile am fost numita, prin dispozitie, secretar al unei comisii.

Avand studii tehnice, am considerat nepotrivit acesta numire dar, am incercat sa imi indeplinesc toate sarvinile ce tineau de mine, cu profesionalism si in limita cunostintelor detinute.

Totusi, intocmirea unor acte a suparat pe unul din membrii care, a inceput sa ma jigneasca si sa mi se adreseze cu cuvinte jignitoare, incalcandu-mi imeginea.

Presedintele comisiei a incercat sa fie impartial si sa calmeze situatia dar, acest lucru , fiind periodic, m-a afectat foarte tare.

Mai mult, toate solicitarile sunt de la directia condusa de acel membru (activitatea mea neavand nimic in comun cu acele solicitari, eu fiind la alta directie).

Totusi, din ultimele intalniri mi s-a transmis ca eu ar trebui sa caut informatii despre acele solicitari si sa prezint eu ordinea de zi prin trierea si rezolvarea solicitarilor(privitoare la situatia juridica a unor terenuri).

Mentionez inca odata ca, eu am studii tehnice si mi-e peste putinta sa rezolv si sa inteleg astfel de solicitari, depasindu-mi astfel competentele.

Cunosc legislatia si faptul ca nu aveam cum refuza acea dispozitie dar, cunosc si faptul ca jignirea si afectarea demnitatii unor fuctari este interzisa cf legii 188

Am facut o solicitare presedintelui comisiei (care stie situatia) prin care am explicat incompatibilitatea mea cu aceasta activitateprecum si nemultumirile unor membrii ai cimisiei cu privire la activitatea mea in cadrul acelei comisii.

Au vazut toti ca acel membru are ceva cu mine pentru ca, nu ma lasa sa vorbesc sau daca o fac ma acuza fara sa fiu de vina.

M-a acuzat de multe ori ca consemnez altcevaa in procesul verbal, lucru care nu e adevarat, avandu-i martori pe sefii mei directi care sunt multumiti de activitatea mea.

M-a afectat atat de tare acest comportament incat, inainte si dupa acele comisii nu pot dormi noptile sau, mai rau, nu imi pot desfasura activitatea in cadrul biroului.

Stiu ca nu e voie dar, Mi-am propus sa nu mai merg la acea comisie chiar daca ma vor chema sa o convoc, eu sa refuz.

Stiu conseecintele si stiu ca nu pot refuza o sarcina de servici dar in acest mod, ma voi distruge.

Va rog sa imi dati un sfat, cum sa procedez. Ma gandeam sa ii acuz de hartuire sau purtare nepotrivita dar nu as dori sa ma lupt cu morile de vant.

Va multumesc!

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

13
+
9
=