Inregistrare Nastere Copil » Întreabă Avocat

Inregistrare nastere copil

Ionica Adriana a întrebat 2 ani în urmă

Inregistrare nastere copil

Buna seara,  Va rog sa ma ajutati cu o informatie in ceea ce priveste inregistarea nasterii copilului dintr-o casatorie ( parintii cu numele de familie diferite )

Sunt casatorita cu sotul meu iar eu mi-am pastrat numele meu de familie si el pe al lui.

In urma nasterii , a urmat inregistrarea copilului in judetul unde a avut loc nasterea.

Problema este urmatoarea : la momentul inregistrarii nasterii, tatal copilului se afla in penitenciar ( in alt oras ) .

In urma indrumarii sefului de la starea civila din orasul unde a fost nascut copilul, tatal a facut o cerere scrisa catre primaria orasului unde el era arestat , pentru deplasarea ofiterului de stare civila din orasul respectiv- pentru a putea da atat eu cat si el declaratiile in ceea ce priveste numele de familie care urma sa fie purtat de copil.

Documentele au fost transmite de catre starea civila din orasul respectiv, la starea civila din judetul unde a fost nascut copilul, urmand ca eu sa merg sa o inregistrez si sa ridic certificatul de nastere.

Dupa 3 ani , am fost sunata de cineva de la starea civila din orasul unde s a nascut si inregistrat nasterea pe motiv ca au primit un control ( la un an dupa ce a fost facut certificatul de nastere ) si incalca un articol( nu retin care ) in ceea ce priveste actele depuse.

Dupa atata timp eu am primit telefon sa ma prezint la starea civila. Doamna de acolo a spus ca declaratiile in ceea ce priveste numele nu trebuiau date in orasul respectiv . Dar raman asa .

Insa , in concluzie trebuie in fata notarului ca tatal sa dea o declaratie de recunoastere a copilului.

Nelamurirea mea este : de ce trebuie declaratie de recunoastere din moment ce copilul e nascut din casatorie?

Si as dori sa stiu si daca declaratiile in ceea ce priveste numele sunt valabile date in fata ofiterului din orasul respectiv , avand si acordul primarului de acolo.

Va multumesc anticipat !


Adaugă răspuns

20
+
9
=