Hartuire La Locul De Munca » Întreabă Avocat

Hartuire la locul de munca

Radu a întrebat 2 ani în urmă

Hartuire la locul de munca

Buna seara. Lucrez de aproape 2 ani intr-o firma din domeniul aviatiei, astazi am intampinat la locul de munca o problema legata de consimtamantul GDPR.

Mai precis, am fost pusa la curent printr-o nota informativa de sanctinunile pe care le pot primi in cazul in care incalc regulamentul UE privind datele cu caracter personal, dar si modul prin care ei vor sa-mi preia datele cu caracter personal ( ex: informatii privind datoriile mele, creditele la banci, veniturile membrilor familiei , date biometrice etc.).

Sactinuni ce nu sunt prevazute in regulament dar nici intr-o lege din Romania. Prin aceste informatii ma obliga la sanctinui in valuare de sute de mii de euro.

Aceste prevederi nu exista in niciun regulament intern al firmei, nu exista o semnatura a directorului general sau un aviz al serviciului juridic prin care sa ateste cele scrise.

La finalul notei se specifica ca nu este obligatorie semnarea acestei note, cu toate acestea cand am refuzat sa semnez asa ceva am fost hartuita sa o fac altfel imi pierd locul de munca.

Mentionez ca nu sunt singura persoana care a patit asta, cel care este desemnat cu aceasta sarcina pune presiuni pe fiecare angajat care nu vrea sa semneze.

Astept un raspuns.

Va multumesc

Adaugă răspuns

9
+
17
=