Drum Public » Întreabă Avocat

Drum public

Alexandra-Maria Suciu a întrebat 12 luni în urmă

Drum public

Buna ziua! Am o problema legata de un drum public. Este un drum care candva a fost cat de cat practicabil pentru masini, pietruit din banii proprietarilor de terenuri si case si se putea circula destul de bine pe el.

De ceva timp au inceput si altii sa construiasca case si efectiv ne-au distrus drumul din cauza utilajelor de mare tonaj, abia se mai poate circula pe drum ca sa ajungem si noi la casele noastre, mai ales ca e o perioada in care ploua mult si drumul de pamant a ajuns intr-o stare aproape impracticabila, piatra care candva a fost pusa acolo nemaiputand face fata, uneori ramanand cu masinile blocate in noroaie.

Intrebarea mea este cui si pe ce temei legal trebuie sa ne adresam noi ca proprietari daca cei care construiesc acum si ne-au distrus drumul vor refuza sa il repare? Prin reparare ma refer la aducerea cantitatilor de piatra necesare pentru ca drumul sa devina din nou practicabil, deoarece nu mi s-ar parea corect ca tot noi sa reparam drumul pe care ei l-au distrus.

Bineinteles ca vom incerca amiabil sa rezolvam problema prima data, dar pe mine ma intereseaza ipoteza in care pe cale amiabila nu ar fi posibil din cauza unui refuz.Mentionez ca drumul este public, apartine de primarie, primarie la care nu cred ca vom gasi prea multa intelegere.

In acest caz, unde putem apela noi ca proprietari si pe ce baza legala? Multumesc!


Adaugă răspuns

6
+
12
=