Consultanta Medicala Telefonica Si Consultatii La Domiciliu » Întreabă Avocat

Consultanta medicala telefonica si consultatii la domiciliu

Oana Dragne a întrebat 12 luni în urmă
Consultanta medicala telefonica si consultatii la domiciliu

Buna ziua! Numele meu este Oana Dragne. Sunt medic specialist cardiolog. Am 2 idei in plan si va scriu in speranta ca imi puteti oferi un suport legal pentru a le implementa. Mentionez ca imi desfasor activitatea la o policlinica privata, ca si PFI. Aici am contract cu CASMB. Ceea ce vreau sa fac este independent de activitatea mea la clinica si independent de CASMB, in regim de plata directa.

1. CONSULTATIA LA DOMICILIU - As dori sa ofer consultatii la domiciliu, cu efectuarea ECG (dispun de un aparat portabil), consultatie finalizata cu reteta si recomandari medicale - Consultatia se va desfasura in regim de plata directa, iar pacientul va primi chitanta si factura - De principiu, va fi o activitate de weekend, in afara programului meu la clinica, pentru pacientii nedeplasabili, dar si pentru cei care doresc o evaluare medicala in confortul casei lor. (Stiu ca exista o lege 95/2006 care afirma ca nu ai voie sa iti desfasori activitatea in afara formei de exercitare, dar consultatiile la domiciliu se practica prin platforma Doclandia, site-ul healthcare-assistant. ro, doctoracasa. ro, medworks. ro, chiar si Regina Maria - poate gasiti o solutie si pentru mine)

2.CONSULTANTA TELEFONICA - In meseria mea, evolutia bolii, raspunsul la tratament, pot fi imprevizibile. Doresc sa fiu la dispozitia pacientilor mei cu sfaturi in situatii ce nu suporta amanare (sau in situatii in care pacientul pur si simplu considera ca nu poate astepta vizita la cabinet), si asta, 24/7. Bineinteles, pentru ca trebuie sa imi protejez si viata personala, pentru a limita cererea, pentru a evita abuzul, si pentru a-mi valorifica munca, doresc ca apelul la care raspund sa imi fie remunerat. In spatele informatiei survenite stau pregatire profesionala continua, responsabilitate si stres.

Ma gandesc in acest sens la un numar de telefon cu taxa. In momentul in care pacientul apeleaza va primi un mesaj de intampinare de forma: \"pentru continuarea apelului se percepe o taxa de 30 de ron, daca doriti sa continuati apasati tasta 1\", spre exemplu. - Banii sa fie per apel, nu pe timp. Iar sumele sa se stranga in contul meu de medic, venit impozitabil. - Actual, sunt inregistratata pe platforma medicchat.

Insa pacientii cu care lucrez eu nu sunt genul de oameni care sa foloseasca cardul online, sa-si faca cont si sa scrie un mesaj pe internet. Dar toti stiu sa formeze un numar de telefon.

As dori sa colaboram in masura in care considerati ca acestea 2 se pot realiza. Nu imi permit o cheltuiala inutila.
Rugamintea este sa imi comunicati tariful pentru
a) a-mi oferi suport legal la nivel de informatie despre cum as putea sa desfasor cele 2 activitati in siguranta (informatii)
b) a ma ajuta sa obtin autorizatiile necesare (implicare activa)
Va multumesc!


Adaugă răspuns

7
+
11
=