Drepturi Incalcate De Catre Angajator » » Întreabă Avocat

Drepturi incalcate de catre angajator

DACHIN COSMIN DANIEL a întrebat 2 ani în urmă

Drepturi incalcate de catre angajator

Buna ziua, Solicit consultanta referitor la un caz de abatare disciplinara la locul de munca. In speta, vorbim despre o aparenta incalcare a unor drepturi

Voi incerca sa detaliez pe cat se poate cazul cu pricina:
Este vorba despre unul dintre angajati care dupa concediere, a fost acuzat printre altele de amenintari si ofense aduse la adresa unuia dintre superiorii sai directi.

Concret, discutam despre faptul ca angajatorul si-a rezervat dreptul de a accesa discutiile private avute de catre sus-numitul angajat cu o serie de colegi din cadrul aceleiasi firme (prin intermediul unui site de socializare/portal de socializare online), fara permisiunea angajatului.

De asemenea, angajatorul isi mai manifesta in prezent interesul in a folosi discutiile mentionate spre a prejudicia/concedia pe ceilalti participanti la discutia cu sus-numitul, facand referire punctual la articole din regulamentul de ordine interioara al fimei (incalcate).

Interesul nostru este in prezent acela de a afla daca aceste actiuni sunt legale (considerand legislatia in vigoare din Codul Muncii - Romania) si cat de departe se poate ajunge incalcand drepturi precum cel la libera exprimare si cel la intimitate in cadrul unei companii private (in calitatea de angajator).

Mai mentionam ca aceste conversatii au fost \"dezgropate\" la aproximativ 3 saptamani de la concedierea angajatului de pe laptop-ul proprietate privata a firmei.

Inca o data, interesul nostru concret este acela de a afla cate dintre aceste actiuni raman in picioare respectand legislatia in vigoare la nivelul Romaniei si daca se poate vorbi despre abuz de putere in cadrul companiei.

Va multumim anticipat pentru consultarea cazului nostru si asteptam cu interes un raspuns.

O zi buna.

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

19
+
15
=