Boala Profesionala » Întreabă Avocat

Boala profesionala

Draghiciu Georgiana a întrebat 2 ani în urmă

Boala profesionala a vederii, datorate iluminarii necorespunzatoare.

Buna ziua! Multumesc pentru posibilitatea de a primi un sfat profesionist.

Lucrez intr-o corporatie, intr-un job de birou si problema mea este referitoare la deteriorarea vederii datorate iluminarii improprii, si anume: combinatia dintre lumina naturala (un perete este format doar din ferestre, prin urmare intra ft. multa lumina naturala) + lumina de la monitoare (birou cu 2 monitoare mari) + spoturi incandescente aprinse tot timpul, fie ca este dimineata sau dupa-amiaza.

Pentru ca suntem multi pe etaj (sunt birouri tip cubicals) si unii au probleme de vedere serioase (poarta ochelari cu dioptrii mari) lumina artificiala este aprinsa tot timpul.

Am semnalat aceasta problema conducerii pentru a achizitiona filtre pentru spoturi (sunt un fel de capacele semi mate prin care tempereaza nivelul de incandescenta) si protectii pentru ecrane, insa nici nu s-au sinchisit sa raspunda.

Am cerut sa fiuu mutata in alt loc unde nu intru in contact direct cu spoturile incandescente insa am primit un refuz brutal.

Lucrez de 1 an aici si pot spune ca am inceput sa am diverse fluctuatii de vedere, dar si alte simptome (dureri de cap si migrene, vertigo, senzatie de orbire sau de ceata etc).

Ce pot face in aceasta privinta?

La noi in tara nu se prea practica darea in judecata pe motiv de boala profesionala,.

Mai ales cand vine vorba de corporatii insa nu imi doresc sa imi pierd vederea treptat si nici sa demisionez (este totusi un job decent).

Ce ma sfatuiti?

Multumesc mult!

Avocat Online
replied 1 an ago

Bună ziua,

Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor juridice oferite de cabinetul nostru de avocatură.

Consultanta juridica - telefonic sau pe whatsapp 0745 034 638.


Adaugă răspuns

20
+
20
=