Dosar Penal - Agresiune Sexuală » Întreabă Avocat

Dosar penal - Agresiune sexuală

Tamaş Larisa a întrebat 3 ani în urmă

Dosar penal - Agresiune sexuală

Bună ziua, În luna februarie am depus plângere pentru agresiune sexuală, câteva zile mai târziu agresorul a fost prins, au existat probe video și dosarul a înaintat. Timp de 2 luni am avut parte de ordin de protecție.

De curând am primit o înștiințare cu un plic care îmi aducea la cunoștință încheierea penală de către judecătorul de cameră preliminară și faptul că se dispune începera judecății a inculpatului.

În acest moment îmi doresc să renunț la plângere și să se termine totul cât mai repede. Dacă retrag plângerea, procesul va fi încheiat? Îmi puteți spune cum și unde să fac acest lucru? Care sunt repercusiunile?

Mulțumesc anticipat.

 

 

Raspuns:

Dosar penal - Agresiune sexuală

Buna ziua,

Detalii despre retragerea plangerii regasiti mai jos:

Art. 158: Retragerea plângerii prealabile

(1) Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunţarea unei hotărâri definitive, în cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile.
(2) Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă.
(3) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, retragerea plângerii prealabile se face numai de reprezentanţii lor legali. în cazul persoanelor cu capacitate de exerciţiu restrânsă, retragerea se face cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
(4) În cazul infracţiunilor pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale este condiţionată de introducerea unei plângeri prealabile, dar acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu în condiţiile legii, retragerea plângerii produce efecte numai dacă este însuşită de procuror.

 

https://consultantavocat.ro/lipsa-plangerii-prealabile-retragerea-plangerii-prealabile/

https://consultantavocat.ro/retragerea-plangerii-prealabile-cauza-care-inlatura-raspunderea-penala/

https://consultantavocat.ro/model-cerere-de-retragere-a-plangerii-prealabile/

https://consultantavocat.ro/cerere-de-retragere-a-plangerii-prealabile/

 

 


Adaugă răspuns

1
+
10
=