Demisie Fara Preaviz - Consultă Avocat Online

Demisie fara preaviz

Interpretarea deciziei CCR din dosarul 2382E 2019
4 octombrie 2019
Pot fi amendat din cauza consumului de tutun
8 octombrie 2019
Show all

Demisie fara preaviz

Demisie fara preaviz 1Paslan Mirela Laura a întrebat cu 4 luni în urmă

Demisie fara preaviz

Buna ziua, am si eu o intrebare. La actualul loc de munca mi s-a promis ca mi se face contract de munca pe nedeterminata dupa perioada de proba de 3 luni de zile.

Dupa ce au trecut aceste trei luni au spus ca imi vor face in continuare tot pe trei luni.

Am auzit o discutie fara sa vreau intre sefi spunand ca daca abia m-am maritat e bine sa ma tina pe contract determinat cat de mult pot pentru ca sigur voi ramane gravida si lor nu le plac aceste lucruri.

Intre timp mi-am gasit in alta parte unde mi se face contract pe perioada nedeterminata de la bun inceput, dar ei nu pot astepta cele 20 de zile de preaviz.

Cum pot face sa plec de la actualul loc de munca fara sa mai stau in preaviz?

Imi doresc foarte tare sa plec, deoarece la acest loc de munca nu mi se face fisa postului, eu trebuie sa fac de toate, si este si la subsol si nu mai pot sta 9 ore pe zi fara sa vad lumina soarelui.

Va multumesc anticipat!

Model de demisie fara preaviz 2019

Nr. inregistrare ……..…/………..…………..

(se va inregistra in registrul angajatorului)

Domnule director,

Subsemnatul………………………………., CNP……………………………… angajat al SC………………………………………………….in functia ……………………………………..

va notific cu privire la incetarea contractului individual de munca, prin demisie, fara preaviz avand in vedere …………………………………………………

Data:                                                                                                                          Semnatura
…………….                                                                                                                         ……………….

 

CODUL MUNCII din 24 ianuarie 2003 (Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003) – REPUBLICARE*)

SECŢIUNEA 8: Demisia
Art. 81
(1)Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2)Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3)Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4)Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5)Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6)În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7)Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.

(8)Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.Avocat Marius Todeancă

Programează o Consultație5/51 rating


Articole recenteAdaugă Răspuns
9 + 17 =

Avocat Marius Todeancă

Programează o Consultație

Consultă Avocat
Consultă Avocat
Simplu, Rapid, Eficient
Connecting...
Programează o Consultație
Simplu, Rapid, Eficient
:
:
:

Datele colectate sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor Politica de confidențialitate
Simplu, Rapid, Eficient
:
:

Datele colectate sunt folosite pentru a vă contacta. Prin utilizarea serviciilor, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor Politica de confidențialitate
Această sesiune de discuții s-a încheiat.