Defacere Discilpinara Contract De Munca » Întreabă Avocat

Defacere discilpinara contract de munca

Gheorghe Mihai-Alexandru a întrebat 2 ani în urmă

Defacere discilpinara contract de munca

Buna ziua, am o intrebare legata de demisia fara preaviz (lichidarea la zi), dupa o perioada de timp am decis sa demisionez de la firma la care am lucrat fiindca conditile de munca nu mai erau favorabile, eram extenuat din punct de vedere fizic, iar pe langa nici ziua de salariu nu era respectata de catre angajator.

L-am sunat pe seful meu spunandu-i aceste lucruri, iar el mi-a spus sa-i trimit cererea de lichidare la zi pe whatsapp, i-am trimis cererea, iar pentru o perioada de 7 zile el nu mi-a mai spus nimic, dupa cele 7 zile am primit acasa o notificare cum ca acele 7 zile in care am lipsit de la munca sunt absent nemotivat si ca va trebui sa ma prezint la sediul firmei.

Zis si facut a doua zi dimineata m-am prezentat la sediul firmei, iar doamna de la birou mi-a spus ca intr-adevar sunt trecut ca si absent nemotivat si ca acea cerere pe care i-am trimis-o sefului nu e valabila deoarece nu e semnata de catre el, mi-a spus sa stau linistit fiindca nu mi se va intampla nimic rau doar imi vor incheia contractul de munca si nu voi mai avea probleme cand voi mai dori sa ma angajez m-a asigurat si ca voi primi banii pe care trebuie sa ii mai primesc de la ei.

Trece o alta saptamana, iar eu primesc o decizie acasa in care spune ca mi s-a desfacut disciplinar contractul de munca, iar eu cand m-am prezentat la sediul firmei la data si ora stabilita am refuzat sa dau o nota explicativa, ceea ce nu e adevarat, nu m-a pus nimeni sa dau vreo explicatie pentru acest lucru.

Nu mi se pare corect ceea ce au facut, deoarece am citit pe internet faptul ca angajatorul este obligat sa inregistreze demisia angajatului, iar in caz contrar angajatorul poate fi amendat pentru acest lucru, dar pe mine nu asta ma intereseaza, sunt revoltat pe faptul ca mi s-a desfacut disciplinar contractul de munca pe nedrept spun eu, iar acest lucru cred ca ma va afecta pe viitor.

Dupa toate cele intamplate i-am dat un mesaj fostului meu sef spunandu-i ca ma voi duce la ITM pentru a vedea daca a procedat corect in legatura cu mine, iar el m-a sunat inapoi amenintandu-ma spunandu-mi ca si el va merge mai departe si-mi va face un proces verbal cu doamna de la birou de la resurse umane in care vor incerca sa scoata despagubiri de la mine.

Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:

E corect cum a procedat fostul meu sef si doamna de la birou ?
Pot face cumva sa-mi rezolv problema cu desfacerea disciplinara a contractului de munca ?

Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati v-as fi recunoscator, multumesc frumos pentru timpul acordat si totodata scuzati-ma daca nu m-am exprimat corect.

Va multumesc !


Adaugă răspuns

14
+
8
=